Összejött a pénz James Hinchcliffe Indy 500-ára

Összejött a pénz James Hinchcliffe Indy 500-ára


credit: @genesys/Twitter

Három hónappal ezelőtt jelentette be az Arrow McLaren SP, hogy érvényes szerződése ellenére sem ad versenyzési lehetőséget James Hinchcliffe-nek a 2020-as szezonban.

A kanadai pilóta számára egy masszív jobbegyenessel is felérő döntést a lehető legrosszabb időszakban hozták meg, hiszen ekkorra már szinte valamennyi nagyobb csapat bejelentette a versenyzői felállását, az üresen álló autók pedig már csak hétszámjegyű összeg fejében voltak elérhetőek.

Hinchcliffe-nek azonban mindeddig nem volt elég pénze arra, hogy bevásárolja magát valahová.

A 33 éves IndyCar-veterán azonban most végre – oké, csak részben – fellélegezhet.

Szűk negyedévnyi, non-stop szponzorvadászat után Hinchcliffe hivatalosan bejelentette, hogy sikerült megállapodnia a Genesys nevű technológiai vállalattal.

Ennek köszönhetően a torontói születésű versenyzőnek meglett a kellő financiális háttere a teljes Május Hónap eseménysorozatára, vagyis az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén rendezendő IndyCar GP-re, valamint magára az Indianapolis 500-ra.

Az Indy Star belső forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy egy teljes szezonos programra viszont már nincs esély az IndyCarban 2011 óta jelenlévő – egyben a széria egyik legnépszerűbb figurájaként is számon tartott – Hinchcliffe számára.

A Genesysszel való partnerségnek hála azonban a pilóta legalább a két indianapolisi viadalnak neki tud vágni, ami pozitív dolog annak fényében, hogy néhány hete még ennyi is elképzelhetetlennek tűnt.

A nagy kérdés most már az, hogy Hinch melyik gárda színeiben térhet vissza a Speedwayre.

Erre a választ a versenyző és a Genesys egyaránt az elkövetkezendő hetekre ígéri.

A RACER azonban úgy tudja, hogy a 2016-os Indy 500-on pole-t szerzett pilóta még nem rendelkezik aláírt szerződéssel.

A Honda észak-amerikai leányvállalatával évek óta szoros kapcsolatban álló Hinchcliffe és menedzsmentje jelenleg is aktív tárgyalásokat folytat néhány, a japán gyökerű gyártó erőforrásait használó csapattal.

Mindemellett a kanadai reménykedik abban, hogy további versenyeken is lehetőséghez juthat, beleértve hazai futamát, a július közepén esedékes Honda Indy Torontót.