Összejött a pénz James Hinchcliffe Indy 500-ára

Összejött a pénz James Hinchcliffe Indy 500-ára


credit: @genesys/Twitter

Három hónappal ezelőtt jelentette be az Arrow McLaren SP, hogy érvényes szerződése ellenére sem ad versenyzési lehetőséget James Hinchcliffe-nek a 2020-as szezonban.

A kanadai pilóta számára egy masszív jobbegyenessel is felérő döntést a lehető legrosszabb időszakban hozták meg, hiszen ekkorra már szinte valamennyi nagyobb csapat bejelentette a versenyzői felállását, az üresen álló autók pedig már csak hétszámjegyű összeg fejében voltak elérhetőek.

Hinchcliffe-nek azonban mindeddig nem volt elég pénze arra, hogy bevásárolja magát valahová.

A 33 éves IndyCar-veterán azonban most végre – oké, csak részben – fellélegezhet.

Szűk negyedévnyi, non-stop szponzorvadászat után Hinchcliffe hivatalosan bejelentette, hogy sikerült megállapodnia a Genesys nevű technológiai vállalattal.

Ennek köszönhetően a torontói születésű versenyzőnek meglett a kellő financiális háttere a teljes Május Hónap eseménysorozatára, vagyis az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén rendezendő IndyCar GP-re, valamint magára az Indianapolis 500-ra.

Az Indy Star belső forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy egy teljes szezonos programra viszont már nincs esély az IndyCarban 2011 óta jelenlévő – egyben a széria egyik legnépszerűbb figurájaként is számon tartott – Hinchcliffe számára.

A Genesysszel való partnerségnek hála azonban a pilóta legalább a két indianapolisi viadalnak neki tud vágni, ami pozitív dolog annak fényében, hogy néhány hete még ennyi is elképzelhetetlennek tűnt.A nagy kérdés most már az, hogy Hinch melyik gárda színeiben térhet vissza a Speedwayre.

Erre a választ a versenyző és a Genesys egyaránt az elkövetkezendő hetekre ígéri.

A RACER azonban úgy tudja, hogy a 2016-os Indy 500-on pole-t szerzett pilóta még nem rendelkezik aláírt szerződéssel.

A Honda észak-amerikai leányvállalatával évek óta szoros kapcsolatban álló Hinchcliffe és menedzsmentje jelenleg is aktív tárgyalásokat folytat néhány, a japán gyökerű gyártó erőforrásait használó csapattal.

Mindemellett a kanadai reménykedik abban, hogy további versenyeken is lehetőséghez juthat, beleértve hazai futamát, a július közepén esedékes Honda Indy Torontót.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy