A NASCAR is bemutatkozik az IMS road vonalvezetésén

A NASCAR is bemutatkozik az IMS road vonalvezetésén

A NASCAR nemzeti másodosztályaként funkcionáló Xfinity Series mezőnye idén már nem az Indianapolis Motor Speedway oválján, hanem annak technikás, belső pályáján csap össze.

A július 4-én megrendezésre kerülő verseny ezáltal történelmi jelentőségű lesz, hiszen ezt megelőzően még soha nem rendeztek NASCAR-futamot az IndyCar számára 2013-ban átépített roadon.

Felkészülés gyanánt január 22-én sort is kerítenek egy tesztre, méghozzá Matt DiBenedetto főszereplésével. A királykategóriában, vagyis a Cupban idéntől a Wood Brothers Racinget szolgáló versenyző kapcsán a szervezet ügyvezetője, Ben Kennedy hivatalosan közölte, az amerikai nem lesz jogosult arra, hogy részt vegyen a majdani Xfinity futamon is.

DiBenedetto körözését követően jelen állás szerint nincs tervbe véve további gyakorlás, bár egy esetleges abroncstesztet nem zárnak ki.

Az Indiana 250 névre hallgató viadal átköltöztetése az oválról a roadra az IMS Penkse-érjának első, nagyobb volumenű változtatását is jelenti.

Roger Penske már a létesítmény felvásárlásának novemberi bejelentésekor elmondta, hogy egyik fő céljának a rajongói élmény fokozását tűzi ki célul. A Speedwayen rendezett NASCAR-hétvégék az elmúlt évtizedben drasztikusan csökkenő nézettséget produkáltak, így elengedhetetlen, hogy „felrázzák” a programot, ezáltal pedig újra megtöltsék a lelátókat.

A 2020-as, harminchárom fordulóból álló Xfinity Series naptár immár öt road futamosra bővült.

A Cup Brickyard 400-a július 5-én, továbbra is a 2.5 mérföldes oválon kerül megrendezésre.