Öt versenyzővel zajlik le 2020 első IndyCar-tesztje

Öt versenyzővel zajlik le 2020 első IndyCar-tesztje

Január 13-án, hétfőn kerül sor az év legelső IndyCar-tesztjére a Sebring International Racewayen.

A résztvevők listáján négy csapat öt autója szerepel. Az Ed Carpenter Racing a 21-es számú Dallara-Chevyvel karrierje első főkategóriás szezonjára készülő Rinus Veekayt küldi pályára, míg az idén már négy versenyen is induló Dreyer & Reinbold Racing Sage Karam által képviselteti magát.

Az újonnan formálódott Arrow McLaren SP mindkét versenygépét, a Patricio O’Ward által vezetendő 5-ös, immár az aeroscreennel felvértezett Dallara-Chevyt, valamint az Oliver Askew-hoz köthető 7-est is beveti.

A legnagyobb figyelem viszont kétségkívül Scott McLaughlinra irányul majd, aki életében először kaphat ízelítőt abból, hogy milyen is élesben vezetni egy IndyCar-masinát.

A DJR Team Penske-t szolgáló, kétszeres Supercars-bajnok Roger Penske jóvoltából kapta meg ezt a lehetőséget.

A 26 éves új-zélandi mindent meg is tesz a jó szereplés érdekében. A Motorsport információi szerint McLaughlin lelkesen gyakorolt szimulátoron, amelyben többek között az Indianapolis Motor Speedway roadján is körözött. Ezen a vonalvezetésen pedig ugyanolyan tempót tudott hozni, mint a Team Penske IndyCar-triója, vagyis Simon Pagenaud, Will Power és Josef Newgarden.

Függetlenül azonban attól, hogy McLaughlin hogyan muzsikál a teszten, ne számítsunk arra, hogy a közeljövőben éles versenykörülmények között is viszont láthatjuk.

A fiatal tehetség – akit korábban már többször szóba hozták a NASCAR-ral is – idén minden erejével arra összpontosít, hogy harmadszorra is megkaparintsa a Supercars trófeáját.