Újabb csapat bővíti ki IndyCar-programját

credit: IndyCar


Az Indianapolis 500-on tavaly debütált DragonSpeed már decemberben bejelentette, 2020-ban biztosan részt kívánnak venni hat futamon is az IndyCarban.

Most egy újabb alakulat erősítette meg, hogy kiterjesztik a bajnokságban való jelenlétüket.

A Dreyer & Reinbold Racing a 2013-as Indy 500-at követően, anyagi okok miatt volt kénytelen pontot tenni teljes szezonos programjára. A gárda azóta csak a legendás verseny erejéig tért vissza a széria mezőnyébe, 2017-ig egy, 2018-tól viszont már két autóval.

Ezidő alatt mindössze három pilótát alkalmaztak Townsend Bell (2015), Sage Karam (2014; 2016-2019) és J.R. Hildebrand (2018-2019) személyében.

Az előttünk álló idényben a DRR már úgy tervezi, hogy nem csak az 500-on, de azon kívül még legalább három további futamon is csatasorba állnak.

„Idén már indulni fogunk St. Petersburgben, Torontóban, valamint mindkét indianapolisi versenyen [IndyCar GP, Indy 500 – a szerk.]”– rántotta a leplet a kibővült programról a csapat tulajdonosa, Dennis Reinbold a RACER-nek. „Apró lépések ezek, a célunk pedig még mindig a teljes szezonos visszatérés. A WIX segítségével képesek vagyunk a megfelelő irányba haladni.”

Reinbold közelebbi részleteket egyelőre nem árult el a program részleteiről.

Annyi szinte biztosra vehető, hogy Karam visszatér velük a pályára, míg Hildebrand szerződésén jelenleg is dolgoznak. Utóbbi pilóta nagy valószínűséggel az Indy 500-ra szánt, második autót kaphatja meg.

A DRR a jövő hét folyamán, Sebringen próbálja ki először az IndyCarban idén debütáló aeroscreennel felvértezett autót.