Immár hivatalosan is Roger Penske az IndyCar és az IMS ura

Immár hivatalosan is Roger Penske az IndyCar és az IMS ura

credit: IndyCar

Valamennyi dokumentum végére aláírás került, megtörtént az átadás, így 2020. január 6-án visszavonhatatlanul megkezdődött az amerikai motorsport legújabb érája.

Két hónappal ezelőtt, november negyedikén került sor a tengerentúli autóversenyzés történetének valaha volt egyik legnagyobb horderejű eseményére.

Ezen a napon, derült égből villámcsapásként bejelentették, hogy az Indianapolis Motor Speedwayt 74 éve tulajdonló Hulman & Company tokkal, vonóval eladja a létesítményt a Roger Penske nevéhez fűződő Penske Corporationnek.

A csomag ráadásul nem csak az ikonikus pályát tartalmazta, hanem magát az NTT IndyCar Seriest is.

Az adásvételre most már teljes egészében pont került, így az IMS, valamint ezzel együtt a bajnokság kormányrúdja mögött innentől a Kapitányt üdvözölhetjük.

„Várakozással tölt el bennünket, hogy tovább vigyük az Indianapolis Motor Speedway és az IndyCar versenyzés hagyományait” – idézi a hivatalos sajtóközleményt Penske-t. „Az elmúlt két hónap folyamán szorgalmasan dolgoztunk együtt az IMS, az IndyCar és az IMS Productions csapataival, hogy biztosítsuk a zökkenőmentes és eredményes átmenetet. Készen állunk arra, hogy belevágjunk. Itt az idő, hogy munkának lássunk és további növekedést érjünk el a Speedwayen, továbbá az NTT IndyCar Series által mutatott lendületre is építkezzünk.”

Penske már korábban megerősítette, hogy az IMS és az IndyCar vezérigazgatói posztját továbbra is Mark Miles tölti be. A munkáját segítő új igazgatótanács tagjai a későbbiekben kerülnek megnevezésre.

A csapattulajdonosként tizennyolc Indianapolis 500 győzelemnél járó Penske a 110 éves versenypályának mindössze negyedik tulajdonosa lett.