Helio Castroneves 2020-ban is nekivág az Indy 500-nak

credit: IndyCarA 103. Indy 500-at követően Roger Penske szóbeli ígéretet tett arra, hogy Helio Castroneves 2020-ban is lehetőséget kaphat a csapattól mindkét indianapolisi versenyen.

Ennek ellenére egyre több pletyka merült fel annak kapcsán, hogy a veterán brazil mégsem foglalhatja el a Team Penske negyedik autójának volánját az IMS-en rendezendő futamokon.

A híresztelések végére azonban most úgy fest, végképp pont került.

A gárda szóvivője, Sarah Bonkowski az Indy Starnak megerősítette, hogy az idén már 45. életévébe lépő Castroneves ezúttal is magánénak tudhatja majd a Team Penske részidős gépét a Speedway road vonalvezetésére kiírt IndyCar Grand Prix-n, majd az ezt követő Indianapolis 500-nak is nekivághat.

Emellett maga a legfőbb érintett, azaz Helio az Associated Pressnek már azt is elárulta, hogy a februári, COTA-n esedékes kollektív teszten is szerepet kap, aminek során először próbálhatja ki az új, aeroscreennel felvértezett autót.

Castroneves 2000 óta szolgálja a Team Penske-t. Az elmúlt két évtizedben összesen három Indy 500 győzelmet szerzett, legjobb összetettbeli eredményének pedig négy második hely számít.

A közkedvelt versenyző 2017-ben futotta utolsó, teljes IndyCar szezonját, amit követően már Penske-ék sportautó-programjában kapott helyet az IMSA WeatherTech Championshipben. A bajnokságot tavaly, az Acura ARX-05 DPi-vel a harmadikként zárta Ricky Taylor oldalán.