A Super Formula bajnok nem vállalná be a „veszélyes” IndyCart

credit: Super FormulaA Honda már lázasan keresi azt a japán versenyzőt, aki az Indianapolis 500 győztes Takuma Sato visszavonulása után képviselheti a márkát az IndyCarban.

Az egyik potenciális jelöltnek a kétszeres Super Formula és egyszeres Super GT bajnok Naoki Yamamotót szemelték ki.

A 31 éves pilóta a 2019-es Japán Nagydíj első szabadedzésén, a Honda jóvoltából lehetőséget kapott arra, hogy vezethesse a Toro Rosso autóját. Az élmény hatására megerősödött benne a szándék, hogy szívesen kipróbálná magát hazáján kívüli, nemzetközi bajnokságokban is.

„Ha adódna rá esély, örömmel versenyeznék még magasabb szintű ellenfelekkel szemben” – nyilatkozta a pilóta a Motorsportnak. „Szeretnék újra vezetni F1-es autót és kipróbálnám az IndyCar gépét is.”

Az amerikai open-wheelbe való, tényleges átigazolására azonban a Honda által biztosított, maximális támogatás ellenére sem lát esélyt.

Az ok: az IndyCarban lévő oválok.

„Jelen pillanatban nem érdekel az IndyCar. Az egy nagyon versenyképes széria, az F1 után közvetlenül a másodiknak számít, ugyanakkor viszont egy igazán veszélyes kategória is. Ha csak épített és utcai vonalvezetésekből állna a naptár, akkor határozott szeretnék ott vezetni. Oválokon viszont…Nekem családom van és ezeken a pályákon túl sok a kockázat.”