Nagyot bukott Kyle Larson Új-ZélandonKyle Larson tipikusan azon pilóták táborát erősíti, akik képtelenek a holtszezont versenyzés nélkül eltölteni.

A NASCAR-ban a Chip Ganassi Racinget szolgáló amerikai az elmúlt hetekben szinte megállás nélkül hódolt a midget-szakág iránti szenvedélyének. November végén – karrierje során immár harmadszor – megnyerte a kaliforniai Ventura Racewayen rendezett Turkey Night Grand Prix-t, december 22-én pedig a St. Louis-i Gateway Dirt Nationalsen emelhette a magasba a trófeát.

Larson karácsonykor már Új-Zéland felé az irányt, hogy részt vegyen az aucklandi Western Springs Speedwayen kiírt United Truck Parts International Midget Series-en.

Ahogyan viszont lenni szokott, a sikerek után kénytelen volt megtapasztalni a motorsport sötétebbik oldalát is.

A 27 éves pilóta december 26-án, a Boxing Day Bash névre hallgató esemény első napján másodikként zárta az harmadik selejtezőfutamot, az ötödiket, majd az ezt követően lebonyolított USA vs. Új-Zéland fordulót pedig egyenesen meg is nyerte.

https://twitter.com/SpeedShiftTV/status/1210105745049608192

A nap azonban mégsem zárult pozitívan Larson számára. Az éjszaka folyamán rendezett egyik futamon ugyanis elvesztette uralmát a versenygépe felett, aminek következtében több látványos szaltót leírt a pálya közepén.

A baleset után a hatszoros NASCAR Cup futamgyőztes csak segítséggel tudta elhagyni a járművet, majd rögtön le is kellett feküdnie a földre.

Larsont elővigyázatosságból egy helyi kórházba szállították.

Meg nem erősített hírek szerint látásproblémákra is panaszkodott, néhány órával később viszont a csapat mindenki megnyugtatására közölte, hogy a versenyzőnek szerencsére nem esett komolyabb baja.

Nem Larson volt az egyetlen NASCAR-kötődésű pilóta, akinek rázós pillanatokban volt része Új-Zélandon.

Szinte percekkel Kyle balesete után Christopher Bell bukott látványosan, de kollégájához hasonlóan ő is ép bőrrel megúszta.

https://twitter.com/SpeedShiftTV/status/1210109381284634625