Robert Wickens már egy bottal sétál!

Robert Wickens már egy bottal sétál!

A kanadai versenyző még 2018 augusztusában szenvedett életveszélyes, gerincvelő-sérüléssel járó balesetet az IndyCar poconói futamán. Wickens akkor megfogadta, rehabilitációjának szinte valamennyi, fontos pillanatát közzéteszi a közösségi médiában. A most 30 esztendős pilóta az elmúlt bő tizenhat hónap folyamán kendőzetlenül vallott felépülésének pozitív és negatív eseményeiről, hozzáállásával valódi példaképpé válva sorstársai előtt világszerte.

Wickens most, karácsonykor egy újabb, rendkívüli videót osztott meg a nagyvilággal.

A felvételen Robert – akivel balesete után az orvosok még azt közölték, hogy soha többé nem fog felállni a kerekesszékéből – már egyetlen, négylábú bottal sétál, ráadásul nem is csak néhány apró lépés erejéig.

Ezek a képsorok csak még figyelemreméltóbbak annak fényében, hogy Wickens alig egy hónappal ezelőtt esett át legutóbbi műtétjén. Az operációra egy, a bal lábában lévő fémcsavarok körül hirtelen kialakult fertőzés miatt kellett sort keríteni.

„Karácsony esti összejövetel az edzőteremben” – írt a videó mellé Robert. „Már egy ideje dolgozunk a bottal való sétán. Amikor pár hónapja próbáltam még két lépést sem tudtam megtenni. Ma viszont már sétálok, igaz csigatempóban. Az ilyen napok csak még inkább arra ösztönöznek, hogy az eddigieknél is keményebben dolgozzak. 2020 nagyszerű év lesz. Kellemes ünnepeket mindenkinek!”Kapcsolódó:

Az ember, akit semmi sem képes a padlóra küldeni

Egy csapattag elkísérte, hogy ne egyedül haljon meg

Wickens: Nem akarok megbánni semmit