Spanyol versenyzővel és egy japán csapattal bővül az IndyCar mezőnye

Spanyol versenyzővel és egy japán csapattal bővül az IndyCar mezőnye

A Dale Coyne Racing hivatalosan bejelentette, hogy a 2020-as IndyCar szezonra leszerződtették Alex Palou-t.

A 22 éves spanyol pilóta idén egy győzelemmel és három pole-lal a harmadikként zárta a Super Formula bajnokságot, emellett pedig a Super GT-ben is megmérette magát. Utóbbi széria szezonzáró, Motegin rendezett futamán nem csak a rajtelsőséget szerezte meg, de új pályacsúcsot is felállított a GT300 kategóriában.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy Amerikában versenyezhetek Indy autókkal” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Palou-t. „Hálás vagyok mindenkinek, aki segített nekem abban, hogy elérhettem karrierem ezen pontjára. Külön köszönettel tartozom Dale Coyne-nak és Mr. Kazumichi Goh-nak, amiért megadták nekem ezt a lehetőséget.”

A fiatal versenyző már a Super GT-s bemtuatkozását is a Goh nevéhez fűződő csapat McLaren 720S GT3-asával ejthette meg.

Az üzletember az IndyCarba is elkíséri protezsáltját, így Palou-t jövőre már a Dale Coyne Racing with Team Goh égisze alatt nevezik majd.

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy partnerkapcsolatot létesíthetünk régi barátunkkal, Kazumchig Goh-val 2020-ra” – mondta Coyne. „Alex már tesztelt nekünk korábban Mid-Ohión és rögtön lenyűgözött mindenkit. Az utóbbi három év során mutatott teljesítménye alapján nagy ígéretnek számít a jövőre nézve.”

A Team Goh nem ismeretlen név a motorsportban. Az első átütő sikert 1996-ban érték el, amikor megnyerték a japán túraautó-bajnokságot (JGTC), 2004-ben pedig Seiji Ara, Tom Kristensen és Rinaldo Capello révén a Le Mans-i 24 órást is behúzták.

A DCR számára ez a partnerkapcsolat kulcsfontosságú lehet.

A csapat novemberben, a 2020 végéig szólt szerződése ellenére kénytelen volt megválni a veterán Sébastien Bourdais-tól, miután a Honda úgy döntött, már nem kíván több kedvezményt adni az erőforrásokra.

A DCR emellett több tapasztalt szakembert is elvesztett. Közülük is kiemelkedik a sztármérnök Craig Hampson, aki jövőre már az Arrow McLaren SP-nél folytatja tovább, méghozzá vezető pozícióban.

A csapat másik autóját várhatóan a következő szezonban is Santino Ferrucci terelgetheti.

Sajtóinformációk szerint a fiatal amerikai az eddig Bourdais által vezetett, társtulajdonosként Jimmy Vasserhez és James Sullivanhez is kötött Dallara-Hondát kapja meg.