Scott Dixon indul a bathursti 12 óráson

Scott Dixon indul a bathursti 12 óráson

Az R-Motorsport hivatalosan bejelentette, hogy a Scott Dixon – Rick Kelly – Jake Dennis trióval vágnak neki a 2020-as Bathurst 12-nek.

A 76-os számú Aston Martin a Castrol szponzorációját élvezve hajthat pályára az International GT Challange szezonnyitójaként is funkcionáló, január 31 – február 2. között rendezendő eseményen.

Dixon tapasztaltnak mondható a sportautózás terén is. 2006-ban, valamint 2015-ben egyaránt megnyerte a daytonai 24 órás viadalt a Chip Ganassi és Felix Sebates nevével fémjelzett autót vezetve, míg 2018-ban a GTLM kategóriában zárt az élen a Ford CGR színeiben.

Az ötszörös IndyCar bajnok és egyszeres Indianapolis 500 győztes új-zélandi tiszteletét tette továbbá már a sebringi 12 óráson, a Petit Le Mans-on és a „nagy” Le Mans-on is.

A bathursti Mount Panorama Circuiten azonban eddig még egyszer sem volt alkalma elrajtolni.

Az ikonikusnak számító ausztrál pálya régóta ott szerepel Dixon bakancslistáján és reményei szerint egy kiemelkedő eredménnyel zárul az ottani bemutatkozása.

Az R-Motorsport 2019-ben a második helyen fejezte be a 12 órás viadalt, a volán mögött Marvin Kirchhöferrel, Matthieu Vaxivierrel és Jake Dennisszel. A hármasból egyedül utóbbi brit tér vissza az autóba jövőre, új csapattársként nem csak Dixont, de a 2006-os V8 Supercars bajnok Rick Kellyt is üdvözölve.