Az IndyCarban tesztelhet Scott McLaughlin

Az IndyCarban tesztelhet Scott McLaughlin

A Team Penske hivatalosan bejelentette, hogy IndyCar-tesztlehetőséget kínál a Supercars Championship idei legjobbjának, Scott McLaughlinnak.

A 26 éves új-zélandinak néhány héttel ezelőtt sikerült megvédenie bajnoki címét, aminek köszönhetően zsinórban másodjára ért fel Ausztrália legnépszerűbb szériájának csúcsára a DJR Team Penske színeiben.

Nagy valószínűséggel ez a siker is közrejátszott abban, hogy a Kapitány úgy döntött, az IndyCar világába is meginvitálja a fiatal pilótát.

A nagy eseményre január 13-án, az amerikai open-wheel széria Sebringen esedékes újonctesztjén fog sor kerülni.

„Mindig nyitott vagyok az új kihívásokra” – nyilatkozta McLaughlin. „Hálával tartozom a Team Penske-nek, amiért megadják számomra az esélyt, hogy Indy-autót teszteljek. A 2019-es évünk elképesztő volt és alig várom, hogy jövőre újra megvédjem a Supercars bajnoki címemet. Szintén izgatottsággal tölt el, hogy a Team Penske klassz lehetőségeket biztosít nekem arra, hogy új dolgokat próbálhassak ki. Korábban már eltöltöttem néhány órát a szimulátorban, de biztos vagyok abban, rendkívüli lesz a valóságban is érezni, hogy milyen vezetni egy olyan helyen, mint Sebring.”

McLaughlin 2017-ben csatlakozott a DJR Team Penske-hez. Első szezonjában még alulmaradt – az egyébként ekkor már karrierje hetedik bajnoki címét megszerzett – Triple Eight Race Engineeringes Jamie Whincuppal szemben, a következő két szezonban viszont már nem adta alább az összetett első helyénél.

„Scott leírhatatlanul sikeresnek bizonyult az elmúlt három idényben, valódi bajnoka lett a sportunknak” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Roger Penske-t. „Határozottan megragad minden új lehetőséget, mi pedig úgy véljük, nagyszerű dolog kihasználni az IndyCar újoncokra vonatkozó tesztprogramját, aminek révén Scott megtapasztalhatja, milyen az egyik Indy autónk volánja mögött lenni.”

McLaughlinnal kapcsolatban korábban már az is felmerült, hogy a Kapitány a NASCAR Cupban és/vagy az IMSA-ban is bevetheti.

„Három különböző szériában vagyunk jelen az USA-ban” – nyilatkozta Penske még októberben a Supercars.com-nak. „Itt, Ausztráliában is megvan a feladatunk, hosszú távra köteleztük el magunkat a szponzoraink felé, tehát erre nagyon oda kell figyelnünk. Szeretnénk, ha Scott átjönne az Államokba. Nagy jövő áll előtte és biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben látni fogják őt Amerikában is. A csapattal együtt el kell döntenünk, hogy melyik forgatókönyv a legjobb a karrierjének folytatására.”

Egy biztos, a még mindig nagyon fiatal versenyző jelenlegi legfőbb célja, hogy 2020-ban is magánál tartsa a Supercars bajnoki címét.