HIVATALOS: Conor Daly az Ed Carpenter Racingnél folytatja

HIVATALOS: Conor Daly az Ed Carpenter Racingnél folytatja

Az Ed Carpenter Racing hivatalosan bejelentette, hogy 2020-ban Conor Daly vezetheti a 20-as számú Dallara-Chevyt az IndyCar épített, valamint utcai pályás versenyein.

Az autót oválokon az elmúlt évekhez hasonlóan a csapattulajdonos Ed Carpenter terelgeti.

Ennek ellenére Daly az Indianapolis 500-on is lehetőséget kap, méghozzá az ECR harmadik, csak erre az egy futamra nevezendő gépének volánja mögött.

„Indianai gyerekként jó érzés, hogy az Ed Carpenter Racingtől megkaptam ezt az esélyt” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a 28 esztendős amerikait. „Az elmúlt évek során leírhatatlan munkát végeztek, rendkívül tisztelem Edet és a csapatát. Alig várom, hogy teljesen felkészülten vághassak bele a szezonba. Sok időt töltök a szimulátorban és évek óta először a teszteken is részt vehetek.”

Daly 2013-ban debütált az IndyCarban, teljes szezonos pilótának viszont csak két éven át mondhatta magát – 2016-ban a Dale Coyne Racing, 2017-ben pedig az AJ Foyt Racing jóvoltából.

Utóbbi gárdától való távozása után sikerült nyélbe ütnie egy szponzorációs szerződést az Amerikai Légierővel. Ennek köszönhetően az elmúlt két idényben több versenyen is elindulhatott különböző csapatok autóit vezetve.

Legjobb indianapolisi eredményét 2019-ben érte el, miután a tizedikként látta meg a kockás zászlót az Andretti Autosport színeiben.

Emellett idén még két további alakulatot szolgálva hajthatott pályára. Texasban, Iowában, Poconón és Gatewayen a Carlin pilótájaként körözött, Portlandben pedig az Arrow Schmidt Peterson Motorsportstól kapott lehetőséget.

Az ECR 2020-ban is két teljes szezonos autót indít. A 20-ason osztozó Carpenter/Daly páros mellett nevezett 21-est az újonc Rinus Veekay vezeti majd az idény összes futamán.