Szörnyű baleset történt a Five Flags Speedwayen

credit: BackStretchRacingMedia


Helyi idő szerint szombat este rendezték meg a Snowflake 100-at a floridai Pensacolában fekvő Five Flags Speedwayen.

A rövid pályás, late model versenyzés világában legendásnak számító Snowball Derby egyik betétfutamaként funkcionáló viadalra azonban idén egy borzalmas baleset vetett árnyékot.

Az 54. körben Jarrett Parker megpördült, az érkező Justin Bonnett pedig már képtelen volt elkerülni. A becsapódás szerencsétlen módon pontosan előbbi pilóta autójának tankját érte. A szétfröccsenő üzemanyag azonnal lángba borította az aszfaltot, valamint Bonnett gépét is.

A felborult járművébe szorult pilótát a helyszínen tartózkodó biztonsági csapat egyik embere saját testi épségét kockáztatva húzta ki a lángok közül.

Csodával határos módon Justin – aki egyébként a néhai NASCAR-sztár Neil Bonnett unokája – élve megúszta az ijesztő balesetet, a súlyos sérüléseket azonban nem kerülte el.

A 26 éves versenyzőt szárkapocscsont- és sípcsonttöréssel, valamint a nyakát, arcát és kezeit érintő égési sérülésekkel szállították az egyik helyi kórházba. A sürgősségi ellátást követően helikopterrel Alabamába küldték tovább, ahol a hajnali órákban meg is operálták.

Bonnett családja nyilvános közleményben mondott köszönetet a mentésben résztvevőknek a gyors fellépésért, különösen kiemelve azt a férfit, aki az infernó közepette kirántotta a pilótát az autójából.

Justin nagynénjének, Kristennek tájékoztatása szerint mindenképpen fel fogják keresni a hősies úriembert, hogy személyesen mondjanak neki köszönetet.

A balesetben érintett másik gépet vezető Jarrett Parker sértetlenül hagyta el a pályát.