Josef Newgarden a NASCAR-ral is kacérkodik

Josef Newgarden a NASCAR-ral is kacérkodik

credit: IndyCar

A Team Penske sztárjának is megvan a maga bakancslistája.

Josef Newgarden idén behúzta második IndyCar bajnoki címét, a legfontosabb győzelem, nevezetesen az Indianapolis 500 viszont még hiányzik a biográfiájából.

A 28 éves amerikai számára természetesen a legendás viadal megnyerése prioritást élvez, ez a tény azonban még nem jelenti azt, hogy más kategóriák ne szerepelnének a radarján.

„Le Mans a listámon van és a daytonai 24 órás is” – nyilatkozta Newgarden az Autoweeknek. „Igazából az IMSA összes endurance versenye rajta szerepel.”

A sportautózás mellett a tennessee-i születésű tehetség a stock-car szakág egyik ikonikus futamán is kipróbálná magát.Ez pedig nem a Daytona 500.

„Szívesen NASCAR-oznék, hogy őszinte legyek. Igazán élvezném. Ha választhatok, akkor Bristolban akarok versenyeznék az éjszakai futamon.”

A félmérföldes Bristol Motor Speedwayen tradicionálisan évi két versenyt bonyolítanak le a NASCAR királykategóriájában, a Cupban. A villanyfényes forduló jövőre már a rájátszás részét képezi majd, azon belül is az első szakasz zárása lesz.

„Több másik futam iránt is érdeklődök, de ez az első számú. Semmi sem hasonlítható Bristolhoz, ez teszi annyira nagyszerűvé. Azt kívánom, bárcsak vezethenék egy Indy autót is ott, de sajnos nem lehet. Próbálkoztam vele szimulátorban, de élesben elájulnánk közben.”

A Team Penske az IMSA-ban és a NASCAR Cupban is képviselteti magát, úgyhogy a lehetőség lényegében „házon belül” adott lehetne. Newgarden azonban minden vágyakozása ellenére a közeli jövőben csak az IndyCarra fókuszál.

„Már évek óta próbálkozom azzal, hogy plusz futamokat adjak a saját naptáramhoz. Remélem, egyszer megadatik a lehetőség számomra arra, hogy több versenyen is indulhassak az IndyCaron kívül. Jelenleg ez nem valószínű, de éhes ember nem válogat. Elképesztő lehetőséget kaptam a Team Penske-nél, a teljes IndyCar szezont végigversenyezhetem, ami manapság nagy dolog. Most erre összpontosítok. Ez a munkám. Roger [Penske] azért szerződtetett, hogy Indy 500-at nyerjek és IndyCar bajnoki címeket szerezzek.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy