Máris megvan hol versenyez jövőre Sébastien Bourdais

A francia versenyzőt 2020-ban egy Cadillac volánja mögött kell keresni.

credit: IndyCar


Alig néhány órával azt követően, hogy kiderült, Sébastien Bourdais élő szerződése ellenére távozni kényszerül a Dale Coyne Racingtől, máris tisztázódott a veterán pilóta jövője.

Az IMSA WeatherTech Championshipben szereplő JDC-Miller Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy a következő szezonban Bourdais vezeti majd az 5-ös számú, Mustang Sampling égisze alatt indítandó Cadillac Dpi-V.R-t Joao Barbosa oldalán, míg Loic Duval az endurance fordulókon pattan majd az autóba.


Barbosa és Bourdais 2014-ben, még az Action Express színeiben közösen húzták be Daytona 24-et, majd ezt követően a sebringi 12 óráson sem találtak legyőzőre.

„Szomorúan hallottam, hogy Sébastien IndyCar-programja nem folytatódik, másrészt viszont nem is kérhetnék nála jobb csapattársat” – nyilatkozta a portugál. „Már megnyertük együtt Daytonát és Sebringet, úgy érzem ismét kiemelkedő eredményeket érhetünk el együtt.”

Bourdais számára ez a szerződés nem is jöhetett volna jobbkor.

„Az elmúlt két, a jövőmet tekintve bizonytalanságban eltöltött hetet követően rendkívül izgatott vagyok, hogy lehetőséget kapok arra, hogy ismét prototípust vezessek. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki ezt lehetővé tette számomra. Alig várom 2020-at, hogy beülhessek a Cadillac Dpi-V.R.-ünk volánja mögé.”

A jövő évi IMSA-szezon január 25-én veszi kezdetét az ikonikus Daytona 24-gyel.