Sajtó: Nico Hülkenberget hamarosan bejelentik az Ed Carpenter Racinghez


A német versenyző részidős programot teljesíthet, míg a gárda teljes szezonos autóját a holland Rinus VeeKay kaphatja meg.

Holland sajtóértesülések szerint az Ed Carpenter Racing jövő héten jelenti be hivatalosan a 2020-as pilótafelállását.

A GP LatestNews a gárdához közeli forrására hivatkozva arról ír, hogy a csapat teljes szezonos gépét a 19 esztendős Rinus VeeKay vezetheti majd. A fiatal holland számára egyáltalán nem ismeretlen az amerikai open-wheel, lévén már végigjárta az IndyCarhoz vezető szamárlétrát.

VeekKay 2017-ben a második helyen zárta a Road to Indy legalacsonyabb lépcsőfokát képező U.S. F2000-et, a következő évben pedig már a neveldeprogram következő szintjeként számon tartott Pro Mazda (ma: Indy Pro 2000) bajnoka lett.

2019-ben VeeKay fellépett az Indy Lightsba és hat győzelemmel, valamint hét pole-lal a második helyen zárta a szezont.

Ha igaznak bizonyulnak a lap információi, akkor nem csak az ifjú holland ejtheti meg debütálását jövőre az IndyCarban, hanem a motorsportban már veteránnak – az amerikai open-wheelben viszont abszolút újoncnak – számító Nico Hülkenberg is.

A kilenc Forma-1-es szezont, valamint egy Le Mans-i győzelmet maga mögött tudó 32 éves pilóta már korábban leszögezte, hogy érdeklődik az IndyCar iránt, oválpályákon viszont nem szívesen méretné meg magát. Jelen állás szerint ez a forgatókönyv is valósulhat meg és Hülkenberg a csapattulajdonosként is jegyzett Ed Carepenterrel fog osztozni a gárda 20-as Dallara-Chevyjén.

Mint ismeretes, Carpenter 2014 óta már csak oválokon hajt pályára az IndyCar mezőnyében, az utcai és épített pályás futamokon pedig más versenyzőknek adja át az autója kormányát.
Az elmúlt években Ed váltótársaként versenyzett Mike Conway, Jordan King, Spencer Pigot és Ed Jones is.

A GP LatestNews megkereste az Ed Carpenter Racinget, a gárda azonban egyelőre nem erősítette meg – de nem is cáfolta – a fentieket. Az érintett pilóták menedzserei pedig semmilyen kommentárt nem fűztek a kiszivárgott információkhoz.