Bubba Wallace a kamerák előtt büszkélkedett azzal, hogy direkt manipulálta a NASCAR texasi futamát

Bubba Wallace a kamerák előtt büszkélkedett azzal, hogy direkt manipulálta a NASCAR texasi futamát

A helyzet pikantériája, hogy simán elsikkadhatott volna a sztori, ha a versenyző tartani tudja a száját. 

Ötvenezer dolláros pénzbírsággal, valamint ötven bajnoki pont levonással sújtotta a NASCAR Bubba Wallace-t, miután az amerikai versenyző szándékosan idézett elő pace car szakaszt a Cup november 3-ai, texasi futamán.

Az ominózus viadal során a Wallace által vezetett 43-as Chevy defektet kapott. Eleinte úgy tűnt, hogy a Richard Petty Motorsports pilótája gond nélkül ki tud gurulni a pitbe, váratlanul azonban, még a pályán megpördült.

Az incidens után életbe lépett sárga zászlós szakasz alatt végrehajtott pitkiállások kulcsfontosságúnak bizonyultak a verseny végkimenetelét illetően, többek között nagy segítséget nyújtva a végső győzelmet behúzott Kevin Harvicknak is.

A leintés után rögtön megindultak a pletykák annak kapcsán, hogy Wallace szándékosan pördült meg. A feltételezett ok nem egy másik csapat megsegítése volt, sokkal inkább, hogy a sárga jelzés által próbálja csökkenteni a saját lemaradását.

A Chip Ganassi Racinget szolgáló Kyle Larson – aki úgy vélte, Bubba megforgása negatívan érintette az ő futamát is – szerint a csapata biztosra vette, hogy az RPM pilótája direkt pördült meg. Ezt később a 43-as autótól származó adatok meg is erősítették.

Nem ezen adatok vezettek azonban Wallace utólgaos megbüntetéséhez, hanem a versenyző saját maga.

A 26 éves alabamai ugyanis öt nappal a texasi események után interjút adott az NBC Sportsnak, a riporter által a megpördülést firtató kérdésre pedig így válaszolt:

„Nem aggódom a következmények miatt. Nem én vagyok az egyetlen, aki ezt csinálta és ha muszáj, akkor újra meg fogom tenni. Csak magamért versenyzem, nem Larsonért és nem a Chevrolet-ért. Kizárólag magamat nézem és én akkor több kör hátrányban voltam.”

A NASCAR válasza kevesebb, mint 24 óra múlva megérkezett, méghozzá tekintélyes büntetés formájában, amit a verseny szándékos manipulálásának jogcímén állapított meg. A szervezet tájékoztatása szerint nem kigyűjtött adatok, felvtételek és elemzések vezettek az 50.000 dolláros pénzbírsághoz, valamint az 50 pont levonásához, hanem Wallace fentebb idézett vallomása.

A Richard Petty Motorsports később bejelentette, hogy elfogadják a NASCAR döntését.

„A csapatunk szombaton reggel beszélt a NASCAR tisztviselőivel a Bubba Wallace által a most pénteki edzést követően tett, a Texas Motor Speedwayen történt eseményekre vonatkozó nyilatkozatáról” – mondta az RPM igazgatója, Philippe Lopez. „Teljes mértékben megértjük, hogy a NASCAR milyen elvárásokat támaszt a versenyzőkkel szemben. A szervezetnek eleve nehéz dolga van a versenyek hivatalos levezénylésével, nincs arra szükség, hogy mi, résztvevők még jobban megbonyolítsuk ezt. Sem a csapat, sem pedig Wallace nem fog fellebezést benyújtani a büntetés miatt.”

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy