Újabb teljes szezonos autó csatlakozik az IndyCar mezőnyéhez


A Meyer Shank Racing hivatalosan bejelentette, hogy 2020-ban már a szezon valamennyi versenyén képviseltetik magukat.

Három részidős idényt követően végre minden adott lett ahhoz, hogy a Meyer Shank Racing kiterjessze IndyCar-programját.

Ennek megfelelően a csapat jövőre már a bajnokság összes fordulóján jelen lesz, a 60-as számmal jelölt Dallara-Honda kormánykerekét pedig az eddigieknek megfelelően továbbra is Jack Harvey tekergetheti.

„Ez az a pillanat, amiért mindannyian oly’ keményen dolgoztunk” – idézi a 26 éves brit pilótát az MSR által kiadott sajtóközlemény. „Több, mint hálás vagyok a lehetőségért, hogy immár a teljes szezonban versenyezhetek a Meyer Shank Racinggel, az AutoNationnel és a SiriusXM-mel. Megmutattuk már, hogy versenyképesek tudunk lenni. Alig várom, hogy erre építkezve megkezdjük egytüt a több évre szóló programunkat. Négy év óta most először fogok full idényben vezetni. Köszönettel tartozom ezért a lehetőségért Michaelnek [Shank], Jimnek [Meyer], Marcnak [Cannon], a menedzseremnek Bobnak [Peron], valamint a családomnak a támogatásukért és a belém vetett hitért. Még soha nem voltam ennyire izgatott, hogy versenyezhetek.”

Az MSR és Harvey egyaránt a 2017-es Indianapolis 500-on debütált az amerikai open-wheel csúcsán, méghozzá az Andretti Autosport technikai támogatását élvezve.

A gárda 2018-ban már a Schmidt Peterson Motorsports-cal létesített kapcsolatot, aminek köszönhetően hat futamon rajtolhattak el a szezon során. A program 2019-ben tovább bővült és Harvey immár tíz versenyt teljesíthetett.

Az eddigi legjobb eredményüket az IMS roadján rendezett Indianapolis Grand Prix idei fordulóján produkálták a harmadik hellyel.

Az MSR teljes munkaidős szezonjában „visszatér a gyökereihez”, legalábbis abban az értelemben, hogy újra az Andretti Autosporttal létesítenek technikai partnerséget.

 

 kép: IndyCar