A Honda érdeklődik a NASCAR iránt

Ennek megvalósulása azonban az IndyCar és IMSA programjaik végét jelentheti.

Két éven belül újabb, jelentős átalakulás fog bekövekezni a NASCAR Cupban.

Előreláthatólag 2021-ben debütál élesben az új, hetedik generációs autó, ezzel párhuzamosan pedig a szervezet lázasan dolgozik azon is, hogy néhány esztendőn belül átállhassanak hibrid erőforrásokra.

A küszöbön álló változásokat többek között a Honda is figyelemmel kíséri.

„Jelen pillanatban még csak távolról szemléljük [a NASCAR-t], de érdekel bennünket” – idézte az Autosport a Honda amerikai leányvállalatának alelnökét, Art St Cyrt. „Ha lehetőség adódik rá és minden feltétel megfelel számunkra, akkor a lehető leghamarabb meg fogjuk ragadni az esélyt arra, hogy belevágjunk.”

Ennek megvalósulása azonban kényszerűen maga után vonná a Honda kiszállását az IndyCarból és az IMSA-ból is.

„Mérnöki szempontból imádnám csinálni” – folytatta St Cyr. „A mérlegelendő kérdést a költségek kontra profit jelenti. A NASCAR egy hatalmas vállalkozás, harmincnyolc verseny van egy évben, rengeteg autó és motor épül minden szezonban, ezért kapacitás szempontjából problémás lehet. Csinálhatjuk tovább az IndyCart és az IMSA-t, vagy csinálhatjuk a NASCAR-t. Ez nem a költségek szempontjából van így, hanem általánosságban véve, minden erőforrást összevetve. Számoljuk úgy, hogy a NASCAR-ban négy autóra van szükséged, motorok szempontjából nem tudom pontosan, de úgy képzelem, hogy versenygépenként évi húsz kell. Ez négy autóval számolva már nyolcvan motort jelent szezononként. Ez rengeteg.”

St Cyr figyelemmel kíséri a NASCAR hetedik generációs autójának fejlesztésével, tesztjeivel kapcsolatos munkákat, a leginkább azonban az új gép általi költségcsökkentés nyeri el a tetszését.

 

 

 kép: NASCAR

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy