Sajtóközleményt adott ki James Hinchcliffe


Megtörte a csendet az Arrow McLaren SP által frissen parkolópályára küldött versenyző.

 

Október 30-án jelentette be az Arrow McLaren SP hivatalosan, hogy a 2020-as szezont az Oliver Askew – Patricio O’Ward duóval teljesíti.

Arról, hogy mennyire etikátlanul bántak el a kanadaival ebben a cikkben írtunk bővebben:

>>> Nagyon csúnyán elbánt az Arrow McLaren SP James Hinchcliffe-fel

A 32 éves pilóta a korábbi hírekkel ellentétben nem kapott teljes mértékben útilaput a talpára, lévén továbbra is a gárda kötelékében maradhat, emellett pedig a fizetését is megkapja. Versenyzési lehetőséget azonban már nem ad neki az AMSP.

A gárda társtulajdonosa, Sam Schmidt leszögezte, hogy nem állnak az útjába és ha Hinchcliffe esélyt kap egy másik csapatnál, akkor kérdés nélkül elengedik a szerződéséből.

A hatszoros IndyCar-futamgyőztesnek azonban nagyon nehéz dolga van az új ülés iránti harcban, hiszen már szint valamennyi hely elkelt, ahhoz pedig, hogy plusz gépet indítsanak a számára rengeteg pénzre lenne szüksége.

A versenyző a menesztésének hivatalossá válását követően most először kommentálta a történteket egy, a közösségi médiában megjelent közlemény formájában.

„Mondanom sem kell, az elmúlt negyvennyolc óra történései nehezek voltak számomra. Sokként ért bennünket, hogy megtudtuk, nem leszünk az 5-ös számú autóban a 2020-as szezonban. Nyilvánvalóan már a [holtszezonos pilótapiac] nagyon késői szakaszában járunk, a csapatom azonban teljes gázzal dolgozik azon, hogy megpróbáluk megmenteni a teljes, 2020-as IndyCar szezonunkat. A motorsport közösségéből érkező támogatás lehengerlő és végteleneül nagyra becsülöm. Dolgoznunk a rajongók miatt, hihetetlen az ő szenvedélyük. Féretéve a csalódást, még mindig egészséges vagyok, fantasztikus családom és barátaim vannak, a rajongók támogatnak, végezetül pedig nem sok dolog van, amin egy kis juharszirup és egy Leafs meccs ne tudna javítani. Küldtek már korábban is padlóra és erősebben tértem vissza. Ez egyszerűen csak a következő harcunk. A kihívást elfogadtuk.”

 

 

 kép: IndyCar