SAJTÓ: Mexikói-amerikai párossal vág neki a McLaren a 2020-as IndyCar szezonnak


James Hinchcliffe-et azonnali hatállyal kirúgták.

 

A RACER információ szerint az Arrow McLaren SP (AMSP) ezen a héten jelenti be a 2020-as pilótapárosát Patricio O’Ward és Oliver Askew személyében.

A mexikói pilóta érkezését az elmúlt hetek történései alapján már kvázi biztosra lehetett venni.

Mint ismeretes, O’Ward mindössze hat hónap után került ki a Red Bull junior programjából, aminek okaként a Forma-1-es debütáláshoz nélkülözhetetlen szuperlicenc pontok hiányát jelölték meg.

Az amerikai sajtóban megjelent hírek szerint Zak Brownék rögtön le is csaptak a 20 éves tehetségre és felajánlották számára az AMSP egyik autóját, ezzel egy második esélyt adva neki az IndyCarban.A legnagyobb kérdés azonban az volt, hogy mi lesz a sorsa James Hinchcliffe-nek.

A 32 éves kanadai kontraktusa eredetileg 2020 végéig szólt a „leánykori nevén” Schmidt Peterson Motorsports-cal. Nyár végén azonban a gárda házasságra lépett a McLarennel, aminek egyik alapfeltétele az volt, hogy a Chevrolet motorra kellett váltaniuk.

Ez komoly csapás volt Hinchcliffe számára, lévén a közönségkedvenc versenyző a Honda észak-amerikai leányvállalatával áll exkluzív szerződésben, aminek értelmében többek között ő a márka egyik reklámarca is.

A kanadai alatt csak tovább rezegtette a lécet, hogy a csapat főszponzora, az Arrow enyhén szólva is beregott rá az ESPN Body Issue magazinban megjelent aktfotói miatt.

A cég dühét tökéletesen szemléltette, hogy az ominózus fotósorozat miatt egyenesen fel akarták függeszteni Hinchet a Laguna Seca-i szezonzáróról.

Az 5-ös számú Dallara-Hondát fel is ajánlották a friss Indy Lights bajnokká koronázott Olivier Askew-nak, aki azonban visszautasította, mondván nem ilyen körülmények között képzeli el az IndyCarban történő debütálását.

A szériával exkluzív médiakapcsolatban álló RACER értesülései szerint azonban Askew nem került le az immár a McLaren neve által fémjelzett gárda radarjáról. Olyannyira nem, hogy ő lesz O’Ward csapattársa a teljes 2020-as szezonban.

ask.jpgA 22 éves floridai nem csak saját magát, de egyben az Indy Lights címével járt egymillió dolláros ösztöndíját is viszi magával, amit három IndyCar-futamon való részvételre használhat fel (ebből az Indianapolis 500 garantált).

A versenyzőpáros hivatalos bejelentése ezen a héten váható.

A McLaren SP várhatóan az Indianapolis 500-on indítani fog egy harmadik autót is. A legendás viadalon ennek volánja várhatóan Fernando Alonsóé lesz, aki a minap újfent megerősítette, hogy vissza kíván térni a Brickyardra.

És, hogy mi lesz Hinchcliffe-fel?

Bár Brown és Sam Schmidt az elmúlt hetekben egyaránt, többször is úgy fogalmazott, hogy számítanak a kanadaira, a színfalak mögött azonban teljesen más játszmák dúltak.

A pletykák szerint Hinch kapcsolata a csapattal valamint/vagy az Arrow-val ráadásul már jóval a McLaren érkezése – ezáltal a Honda elvesztése – és az ominózus aktfotók előtt megromlott.

Egy biztos, a RACER szerint Hinch-csel múlt vasárnap éjjel hivatalosan közölték, hogy nem tartanak igényt a további szolgálataira.

A szaklap meg szerette volna szólaltatni az ügyben a kanadait, aki azonban egyelőre nem reagált.

jr.jpg

Hinchcliffe ezzel nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen már kevés, elérhető hely maradt az IndyCar 2020-as rajtrácsán.

A hatszoros futamgyőztes veterán a márkával való kötődése miatt csak Honda-motoros csapatoknál próbálkozhat.
Hinch korábbi gárdája, az Andretti Autosport elve szóba sem jöhet. A Michael Andretti vezetette alakulat jövőre már öt teljes szezonos géppel versenyez, köszönhetően a Harding Steinbrenner Racing és Colton Herta „beolvasztásának”.

A Chip Ganassi Racing néhány hete szerződtette le harmadik autójába Hinch 2019-es csapattársát, Marcus Ericssont. A gárda korábban nem zárta ki egy negyedik gép indítását sem – a hírek szerint a részidős nevezésként Askew-nak szánták –, de ezt végül elvetették.

Az RLL Racing nyitott lenne egy plusz autó hadrendbe állítására Graham Rahal 15-öse és Takuma Sato 30-asa mellett, ennek árfekvése azonban olyan magas, hogy Hinchcliffe szponzorai egyszerűen nem tudják megengedni maguknak.

Az egyetlen még szóba jöhető opció a Dale Coyne Racing lehet. A csapat 18-as Dallara-Hondáját jövőre is Sébastien Bourdais terelgeti, az idén a 19-esben debütált Santino Ferrucci azonban már többször leszögezte, mindenképp szeretné megtartani az ülését.Pár héttel ezelőtt olyan hírek is felröppentek, miszerint Hinchcliffe saját csapatot alapíthat honfitársa, egyben az Arrow McLaren SP-ben a P-betűt képező Ric Petersonnal együtt. Ezt a pletykát azonban egyik érintett sem kommentálta.

 

 

 

képek: Andersen Promotions, IndyCarEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy