Akár már 2022-ben érkezhetnek a hibridek a NASCAR-ba

Akár már 2022-ben érkezhetnek a hibridek a NASCAR-ba

Az amerikai stock-car szervezet sem kerülheti el a sorsát. 

Az IndyCar augusztus elején jelentette be hivatalosan, hogy a 2022-es szezonnak már hibrid-erőforrásokkal vágnak neki. A legfrissebb hírek szerint pedig úgy fest, a tengerentúli open-wheel bajnokság nem egyedüliként fogja megélni ezt a váltást.

A NASCAR fejlesztésekért felelős alelnöke, John Probst a TechCrunch-nak ugyanis elárulta, hogy a tervek szerint három év múlva az amerikai stock-car szervezet is átáll a hibridekre.

„Körbeutazzuk a Földet, hogy más bajnokságok felügyeleti szerveivel találkozzunk, nem utasítjuk el a tényt, hogy a világ már a hibrid-technológia felé fordul” – nyilatkozta a szakember. „Full hibrid-technológiára törekszünk.”

Probst egyelőre nem tudott hosszabb távú tervekkel szolgáltatni, azt azonban kijelentette, hogy a NASCAR radarján határozottan ott szerepel a hibrid-technológia valamilyen formában történő bevezetése már a 2021-es szezont követően.

Erre reagálva a TechCrunch megszólaltatott egy, neve elhallgatást kérő NASCAR-tisztviselőt is, aki szintén alátámasztotta Probst szavait.

„Semmi nincs teljesen megerősítve addig, amíg [az erőforrás] a versenypályán nem lesz. Ha viszont minden a terveink szerint alakul, akkor a hibridek 2022-től már határozottan az autóinkban lehetnek.”

Előreláthatólag a hibridek a rövidoválokon, valamint a több kanyarból álló vonalvezetéseken mutatkozhatnak be, mint például a Charlotte Motor Speedway roválja, vagy épp Watkins Glen.

A távolabbi cél persze az, hogy a naptár valamennyi fordulóján alkalmazni tudják az új technológiát, beleértve a superspeedwayeket. Ezen a pályatípuson nem csak nagy sebességű, de egyben gyakran 3 órásnál hosszabb versenyeket is rendeznek.

Probst elismerte, hogy az optimális hibrid-megoldás megtalálása érdekében átfogó kutatásokra van szükség.

Persze a NASCAR sem saját jókedvében vizsgálja az új technológia autóikban történő megvalósításának lehetőségét. Az IndyCarhoz hasonlóan új gyártók belépéséért harcoló stock-car szervezet is kénytelen volt belátni, hogy a jövője érdekében muszáj a hibridek felé fordulnia, lévén már a komplett autóipar ezt az irányt preferálja.

Ennek ellenére ez a technológia továbbra is megosztja a rajongókat és magukat a versenyzőket is.

Egy biztos, a Team Penske-t szolgáló Brad Keselowski a ’pro’ oldalt képviseli, egyúttal pedig meg van győződve arról, hogy a NASCAR meg fogja találni a legjobb megoldást a hibridek használatára.

„Hatalmas rajongója vagyok ennek a technológiának” – mondta a 2012-es Cup-bajnok. „Először is, nagyobb teljesítménybeli potenciált nyújthat, másrészt pedig relevánssá teheti a NASCAR-t a piacon, mivel senki sem fogja ezt a technológiát nálunk keményebben, gyorsabban fejleszteni a motorsportban.”

A NASCAR Cup várhatóan 2022-ben veti be élesben a legújabb, hetedik generációs autóját is, amelynek versenypályán történő tesztsorozata már el is kezdődött.

 

 

 

kép: NASCAR