Marcus Ericsson a Chip Ganassi Racingnél folytatja


A gárda jövőre már minimum három autóval vág neki az IndyCar-szezonnak. 

 

A Chip Ganassi Racing hivatalosan bejelentette, hogy az elkövetkezendő szezonban újra hadrendbe állítják a 8-as számú Dallara-Hondát, amelynek volánját nem más kapja meg, mint Marcus Ericsson.

A svéd versenyző 2019-ben mutatkozott be az IndyCarban az Arrow Schmidt Peterson Motorsports jóvoltából. Az idény tizenhét futamából tizenhaton vett részt, ebből háromszor végzett a top 10-ben, legjobb eredményét pedig a detroiti duplaforduló vasárnapi versenyén produkálta a második hellyel.
A bajnokságot végül a tizenhetedikként zárta, amivel a leggyengébb debütánsa lett a mezőnynek.

A CGR másik két autóját jövőre is a szintén svéd, egyben az idei szezon legjobb újoncává vált Felix Rosenqvist, valamint az ötszörös bajnok új-zélandi Scott Dixon vezeti majd.

„Rendkívül boldog és büszke vagyok, amiért lehetőséget kaptam arra, hogy csatlakozzak a Chip Ganassi Racinghez” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Ericssont.

„Ez egy győztes csapat, a történelmük önmagáért beszél. Hálás vagyok, hogy hisznek bennem, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy 2020-at is egy sikeres évvé tegyem a csapat számára. Nagyon izgatott vagyok, hogy a széria legjobb versenyzői közül kettővel is együtt dolgozhatok Scott és Felix személyében. Alig várom, hogy mindazt, amit idén tanultam hasznosítani tudjam a második, NTT IndyCar Seriesben eltöltendő évem során.”

A CGR 2017 végén felezte meg addigi, négyautós felállását anyagi megfontolásból.

A mostani bővítés annak is köszönhető, hogy idén befejeződik a CGR Forddal közösen lebonyolított IMSA-programja, így a gárda újbóli átcsoportosításokat eszközölhet mind a pénzügyi, mind pedig az emberi erőforrások terén.

„Szerintem Marcus egyedülálló tapasztalatot hoz a csapatunkhoz, mivel eddigi pályafutása során már a világ számos bajnokságában megfordult” – magyarázta Ganassi. „Amikor egy ilyen háttérrel rendelkező versenyződ van, az nagy segítség lehet abban, hogy fejlessze a képességeit és végül hozzájáruljon a programunk sikeréhez. Várakozással tölt el bennünket, hogy lássuk, mire lesz képes Marcus Scott és Felix oldalán.”

A RACER információi szerint a CGR jelenlegi is vizsgálja annak lehetőségét, hogy a negyedik autót is újra indíthassák, az első számú jelölt pedig az ülésre a 2019-es Indy Lights bajnok Oliver Askew.

 

 

kép: IndyCar