225 km/h-s tempó mellett repült ki a bowling golyó egy NASCAR gépből


Nem mindennapi jelenetsor játszódott le a Charlotte Motor Speedwayen.

 

A mai világban már nem elég egyszerűen „csak” világrekordot felállítani, aki nagyban játszik már arra is törekszik, hogy a lehető legextrémebb körülmények között írja be magát a nagy könyvbe.

A Charlotte Motor Speedway a NASCAR Cup rájátszásának harmadik fordulóját rendezhette meg szeptember végén a méltán népszerű roválján, amely vonalvezetésen ráadásul a kvalifikációt követően, egy bemutató erejéig elsőként körözhetett IndyCar-autó is a kétszeres bajnok Josef Newgarden #2 Dallara-Chevyjének jóvoltából.

Ezt megelőzően bő másfél héttel azonban a CMS egy másik, rendhagyó eseménynek is otthonául szolgált, ezt azonban sajnálatos módon már jóval kevesebb médiafigyelem kísérte.

A pályán ugyanis a bowling-szupersztár Jason Belmonte beállította minden idők leggyorsabb gurításának rekordját nem kevesebb, mint 225 km/h-s tempóval.bs.jpg

Az ausztrál sportoló természetesen nem mártózott meg egy nukleáris erőmű hűtővizében, hogy egy megelevenedett szuperhős-moziba illően emberfeletti erőre tegyen szert.

Belmonte inkább egy sokkal földhözragadtabb módszert választott a rekorddöntéshez és segítségül hívta a Cupban szereplő Stewart-Haas Racing versenyzőjét, Aric Almirolát és az ő 10-es számú Ford Mustangját.

Az esemény kiemelt támogatója a bajnokság Watkins Glen-i futamát főszponzorként jegyző GoBowling.com volt, így az autó festése, valamint Almirola és Belmonte tűzálló overálja is egyaránt a sportágat népszerűsítő weboldal logóját viselte.

A rekordkísérlet során az ausztrál az anyósülésről hajította ki a közel 7 kg-os golyót, hogy letarolja az egyenesben gondosan kihelyezett bábukat. Bár a feladat a külső szemlélő számára körülményesnek tűnhetett, a 22-szeres PBA-Tour győztesnek azonban néhány próbadobást követően csont nélkül sikerült végrehajtania a bravúrt.

A sikerben persze oroszlánrésze volt Almirolának is, aki tökéletesen eltalálta azt az ívet, amely Belmonte „gurításához” a legideálisabb lett.

Íme:  

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

 

képek: NASCAREz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy