Visszavonul a NASCAR két lábon járó mémje

Paul Menardnak már az utódja is megvan.

A Wood Brothers Racing szeptember 10-én, kedden hivatalosan bejelentette, hogy
év végén visszavonul a teljes munkaidős versenyzéstől az egyszeres NASCAR Cup-futamgyőztes (2011-es Brickyard 400) Menard.hirdetés


A 39 éves pilóta családi okok miatt döntött a távozás mellett, mivel saját elmondása szerint utálta annak gondolatát is, hogy a full szezonos versenyzéssel járó rengeteg elfoglaltsága miatt nem látja felnőni a gyerekeit.

“Karrierem minden pillanatát élveztem a NASCAR Cupban és hálás vagyok az összes, nagyszerű emlékért és barátságért, amit a sportban szereztem” – mondta Menard, akinek még 2020-ra is élő szerződése volt a WBR-rel. “Most viszont már több időt tölthetek a feleségemmel, Jenniferrel és két gyerekünkkel, miközben életem egy új fejezetét kezdem meg. Izgatott vagyok, hogy mit tartogat számomra a jövő és alig várom, hogy az elkövetkezendő hetekben megoszthassam a jövő évi, valamint azt követő terveimet.”

A bejelentéssel párhuzamosan a WBR már azt is közölte, hogy a versenyző helyét a jövő évtől Matt DiBenedetto veszi át a gárda ikonikus – a Team Penske technikai partnerségét is élvező – #21 Ford Mustangjának volánja mögött.

A 28 esztendős kaliforniait Menard ajánlotta maga helyett az autóba, a csapat pedig egy pillanatig sem hezitált és rögtön szerződést is ajánlott neki.

A kontraktus egyelőre csak egy szezonra szól, ugyanakkor viszont a lehető legjobbkor jött számára.

21-paul-menard-1.jpg

DiBenedetto jelenleg a Leavine Family Racing 95-ös Toyotáját vezeti, a gárda azonban a múlt hónapban közölte vele, hogy 2020-ban már – élő szerződése ellenére – nem számítanak a szolgálataira.

Matt 2015-ben debütált a NASCAR legmagasabb osztályában. Pályafutása legjobb eredményeiként hat top 10-es, ebből három top 5-ös helyezést tud felmutatni, mindezt pedig az elmúlt tizenegy verseny során érte el.

Egyéni legjobb befutóját Bristolon produkálta, ahol 93 körön át haladt vezető pozícióban, a végén azonban alul maradt Denny Hamlinnel szemben, így be kellett érnie a második hellyel..

Menard a Cup november 17-ei szezonzáróján fogja teljeseíteni főkategóriás karrierje 471. futamát.

A veterán pilóta az évek során kisebbfajta ikonná nőtte ki magát a NASCAR-rajongók mémgyárosai között. Menard híressé vált arról, hogy rendkívül keveset mosolyog, amit a vicces kedvű szurkolók előszeretettel ki is parodizáltak.

Ironikus módon DiBenedetto szintén egyfajta sztárnak számít már a humorra éhes NASCAR drukkerek körében. A fiatal versenyzőt a Reddit közössége fedezte fel először magának, amelynek tematikus aloldalán ő maga is aktív tagnak számít.

A hírek szerint a Wood Brothers Racing Paul távozása ellenére sem marad a Menard név nélkül. A versenyző családjának tulajdonában lévő áruházlánc, a ‘Menards’ az eddigi tervek alapján jövőre is szponzorálni fogja a 21-es Fordot.

 

 

képek: NASCAR

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy