Ennél menőbb nincs is: A győztes kutyájának arca is rákerült az Indy 500 trófeájára


A történelem során először egy négylábú képmása is helyet kapott a Baby Borgon!

A 103. Indianapolis 500-at megnyert Simon Pagenaud közismert arról, hogy imádja Norman névre hallgató Jack Russell terrierjét.

Az eb nem csak a versenyhétvégékre, de szinte valamennyi nyilvános megjelenésére is elkíséri a francia pilótát, sőt, Norman Pagenaud néven még saját Twitter-profilja is van.

Nem meglepő módon az idei Indy 500-at követő győzelmi ceremónia legnépszerűbbé vált fotóján is a kutya volt a középpontban, a rajongók pedig tömegével írtak rá az IndyCar, valamint az Indianapolis Motor Speedway hivatalos közösségi profiljaira azzal a kéréssel, hogy a 2020-as verseny belépőjegyének grafikáján Pagenaud mellett Norman is helyet kapjon.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kutyus is ott „mosolyog-e” majd a tiketten, a történelembe azonban már most beírta magát.

Pagenaud, valamint a Team Penske első embere, Roger Penske szeptember 9-én, hétfőn vehette át a Baby Borgot, ami az Indy 500 ikonikus Borg-Warner Trófeájának kicsinyített mása.

A minitrófea talpazatán Pagenaud-é mellett ott virított Norman arcképe is, ami azt jelenti, hogy a Baby Borg harmincegy éve íródó történelme során most először került fel rá nem emberi portré is.

pssa.jpg

A BB sztorija arra vezethető vissza, hogy a múltban sokan lobbiztak azért, hogy a Borg-Warner Trófea afféle vándorserlegként egy éven át a rengáló Indy 500-győztes csapatánál legyen.

Erre azonban az IMS nem volt hajlandó, így köztes megoldásként 1988-ban megszületett a kicsinyített változat, vagyis a Baby Borg, amit azóta minden győztes pilóta és csapattulajdonos hazavihet.

„Hihetetlen gesztus volt a Borg-Warnertól, hogy meglepetek azzal, hogy az enyém, valamint Norman arcmása is felkerült a Baby Borgra” – lelkendezett Pagenaud. „Most először fordult elő, hogy Will Behrends [szobrász] egy kutyát is megformált, fenomenális munkát végzett! Hihetetlen ajándék ez számomra, örökre meg fogom tartani, hogy emlékeztessen életem legcsodásabb napjára. Nagyszerű ez Hailey [McDermott – Simon menyasszonya, – a szerk.] és az én számomra is, mivel Norman fontos része volt életünk ezen leírhatatlan napjának. Indy a tradíciói miatt is különleges, így amit most a Borg-Warner tett értem nagyon, nagyon különleges.”

A Baby Borgot általában a januári, detroiti autóshow-n szokták átadni, most azonban a jeles alkalomra már jóval korábban, a Team Penske észak-karolinai főhadiszállásán került sor.

„Ötszázötven Team Penkse alkalmazott előtt vehettem át a trófeát, akik velem együtt élvezték a pillanatot. Ez csak még különlegesebbé tette.”

Pagenaud júliusi, nemzetközi médiaturnéján már hazavihetette Franciaországba a nagy trófeát, vagy ahogyan ő hívja, „Daddy Borgot”, ezt követően azonan az visszakerült az IMS-re.

A Baby Borg viszont természetesen már örökre az övé lesz.

„Biztosra megyek, hogy a lehető legjobb helyet kapja meg a házamban.”

Pagenaud versenyzői pályafutása legelső Indy 500 győzelmét aratta idén májusban, míg Roger Penske csapattulajdonosként immár tizennyolcadik alkalommal ért fel a legendás viadal csúcsára.