Pletyka: Saját csapatot indít James Hinchcliffe?


Érdekes híresztelés kapott szárnyra a kanadai közkedvenc jövőjével kapcsolatban.

James Hinchcliffe jelenlegi szerződése az Arrow Schmidt Peterson Motorsports-cal 2020 végéig szól. A csapat McLarennel való összeborulása miatt azonban muszáj volt a Honda erőforrásról Chevrolet-re váltani, ami nagyban megnehezíti a kanadai helyzetét, lévén az ő kiemelt, személyes támogatója nem más, mint a japán márka kanadai leányvállalata. A kapcsolat ráadásul nem csak ebben merül ki, hiszen Hinch a cég észak-amerikai reklámarcaként is ismert.

Zak Brownék már többször is  kijelentették, hogy számolnak a 32 éves pilótával, ennek ellenére hivatalosan még mindig nem nevezték meg őt, mint az Arrow McLaren Racing SP – az ‘SP’ Sam Schmidtet és Ric Petersont takarja – versenyzőjét.

Ebből adódóan be is indultak a spekulációk Hinchcliffe jövőjét illetően.

Az egyik népszerű elmélet szerint visszatérhet az Andretti Autosporthoz a tervezett ötödik autóba, a legizgalmasabb szcenáriót azonban kétségtelenül az elismert torontói szakújságíró, Norris McDonald tárta a nagyközönség elé.

McDonald szerint ugyanis Hinch a szintén kanadai Petersonnal, valamint a Honda támogatásával külön útra lépve saját csapatot hozhat létre.

Az ehhez szükséges felszerelést – beleértve az autót – az idei szezon végén jelenlegi formájában megszűnő ASPM-től vennék át. Az Arrow McLaren Racing SP-nek ugyanis minderre már nem lesz szüksége, hiszen – Schmidt elmondása alapján – a wokingiak mindenből vadonatújat vásárolnak.

Az IndyCar portlandi versenyének első edzése során szinte egzakt ugyanezt a pletykát dobta be Paul Tracy is.

Az NBCSN szakértőjeként ténykedő ex-pilóta szerint egyre hangosabban csiripelnek a kismaradak a széria paddockjában Hinchcliffe és Peterson esetleges új csapatáról, amelynek főszponzorai a Honda Canada, valamint a Petro Canada lennének. Ha pedig ez nem lenne elég, már azt is tudni vélik, hogy a szállítókamiont adott esetben Jerry Forsythe-tól vásárolhatják meg.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket. 

Ha ugyanis a fenti forgatókönyv megvalósul, akkor az az IndyCar küszöbönálló holtszezonjának legnagyobb szenzációja lehet.

 

 

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

 kép: IndyCar