Az RLL Racing kiáll Takuma Sato mellett


A csapat sajtóközleményben védte meg a japán versenyzőt. 

A biztonsági csapat emberei épp Satót segítik ki autója roncsaiból, a háttérben Rossi és Hunter-Reay (Pocono Raceway, 2019)

 

Az IndyCar múlt vasárnapi, ötszáz mérföldes futamát egy látványos tömegbaleset árnyolta be.

A rögtön a legelső körben történt incidenst egy, Takuma Sato és Alexander Rossi közötti ütközés robbantotta ki, amely magával rántotta a velük egy sorban haladt Ryan Hunter-Reayt, valamint az érkező Flix Rosenqvistet és James Hinchcliffe-et is.

A balesetet szerencsére minden érintett sértetlenül megúszta, Satóra viszont komplett össztűz zúdult, miután szinte a komplett paddock, a média és a rajongók is őt tették meg a történtek első számú felelősévé.

Két nappal a futamot követően végül a Rahal Letterman Lanigan Racing kiadott egy sajtóközleményt, amelyben teljes mellszélességgel a versenyzőjük mellé álltak.

„A vasárnapi, Pocono Racewayen rendezett IndyCar verseny első körében történtek után mindannyian megkönnyebültünk, hogy valamennyi pilóta sértetlenül került ki a balesetből.

Az ilyen természetű helyzetek után, normál esetben nem szükségszerű a csapat számára, hogy felszólaljon. A Takuma Satót ért vádakat látva, valamint a fedélzeti kamera felvételeit és az adatokat átnézve viszont úgy érezzük, a pontosítás elengedhetetlen.” 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

rllracing (@rllracing) által megosztott bejegyzés,

 

„Az adatok és a videófelvétel tisztán megmutatja, hogy az incidens során Takuma nem fordult le a pályán Alexander [Rossi] felé. Sőt, valójában Takuma első kormánymozdulata jobbra irányult, amikor megpróbálta korrigálni az autóját az első ütközés után.

Az efféle balesetek szerves részét képezik az ilyen típusú versenyzésnek, mivel pedig a pályán való pozíció a futam minden egyes szakaszán lényeges, meglátásunk szerint a sport velejárói is.

Ez egy versenybaleset, mi csapatként pedig nyilvánosan kijelentjük, hogy a pilótáink mögött állunk és teljes mértékben hisszük, megvan a képességük arra, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek és teljesítsenek az RLL-nek.”

  

>>>> Véleménycikk: Végleg szakítania kellene az IndyCarnak az oválokkal?

 

Versenybaleset volt, ami sajnos lehet, hogy hatással lesz a bajnokságra. Egy ütközés Poconón befolyással volt a mi bajnoki címért való törekvéseinkre is 2015-ben, amikor az összetett második helyén álltunk, tehát tudjuk, milyen frusztráló ez a versenyzők és a csapatok számára.

Mint mindig, köszönettel tartozunk az AMR biztonsági csapat gyors reagálásáért.”

Az RLL Racing igaza bizonyításaként egy közel 7 perces videót is közzétett a balesetről. A rövidebb verzió fentebb tekinthető meg.

Az IndyCar múlt vasárnap azt a tájékoztatást adta, hogy elkerülhető ütközés miatt vizsgálat alá helyezték Satót és csak a későbbiekben, az incidens alapos áttanulmányozása után hoznak döntést arról, hogy kiszabnak-e valamilyen büntetést.

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát: