Repülőgép-balesetet szenvedett Dale Earnhardt Jr.


Túlfutott a kifutópályán, majd lángba borult a szupersztárt szállító magángép Tennessee-ben.

 

A Cessna Citatiton típusú kisrepülő helyi idő szerint csütörtök délután, körülbelül fél négykor érkezett meg a Tennessee állambeli Elizabehtonban lévő Municipal Repülőtérre.

A landolás azonban nem a tervek szerint alakult, miután a gép túlfutott a leszállópályán, majd teljes egészében lángba borult.

A fedélzeten a két pilóta mellett a kétszeres Daytona 500 győztes, jelenleg az NBC szakértőjeként/riportereként ténykedő Dale Earnhardt Jr. utazott a feleségével, Amyvel, valamint 15 hónapos lányukkal, Islával. A családdal tartott továbbá a kutyájuk, Gus is.

A helyszínen készült, horrorisztikus fotókat látva felér egy valódi csodával, hogy senki sem sérült meg komolyabban.

„Megerősítem, hogy Dale, Amy és Isla, továbbá a két pilóta balesetet szenvedett ma délután Tennessee-ben” – írta nem sokkal a történtek után hivatalos Twitter-profilján Kelley Earnhardt Miller, aki nem csak Dale nővére, de egyben üzlettársa is, lévén közösen tulajdonolják a NASCAR nemzeti másodosztályában, az Xfinity Seriesben versenyző JR Motorsports-ot.

„Mindenki biztonságban van, de további vizsgálatok céljából kórházba szállították őket. Jelenleg nem tudok további információkkal szolgálni. Köszönöm a megértést.”

Néhány órával később Junior elhagyhatta a kórházat és rendőri kíséret mellett a hétvégi NASCAR-futamoknak otthont adó Bristol Motor Speedway felé vette az irányt. 

Az NBC kora este hivatalos sajtóközleményben jelentette be, a traumatikus esemény hatására az a döntés született, hogy Earnhardt Jr. nem vesz részt a verseny közvetítésében és az elkövetkező napokat családja körében tölti.

A pályától 14 mérföldnyire történt baleset körülményeit a hatóságok jelenleg is vizsgálják.

 

A NASCAR királykategóriájának 2003-2017 között, megszakítás nélkül a legnépszerűbb pilótájává választott Dale Jr. két éve, orvosi utasításra volt kénytelen pontot tenni teljes szezonos versenyzői pályafutására. A most 44 éves amerikai számos agyrázkódást szenvedett el az utóbbi években, amelyek hatása összeadódva egyre súlyosabb tünetegyüttest produkált.

A legendás Dale Earnhardt fia azonban nem hagyott fel teljesen a NASCAR-ral. A JR Motorsports színeiben részt vett az Xfinity Series tavaly őszi, richmondi futamán, amelyet végül a negyedikként zárt.

A tervek szerint Junior a bajnokság augusztus 31-ei, darlingtoni versenyén ismét volán mögé pattan, méghozzá autóján egy, az édesapja előtt tisztelgő festéssel.

 

p1.jpg

p2_1.jpg

 img_20190816_061219.jpg

  

 

képek: NBC Charlotte