Úgy fest, James Hinchcliffe a Hondának is hátat fordítana a McLaren kedvéért (FRISSÍTVE)


A kandai versenyző a közösségi médiában szólalt meg az IndyCar rajongótáborát egy emberként foglalkoztató kérdés kapcsán.

 

Hivtalosan bejelentésre került, az Arrow Schmidt Peterson Motorsports és a McLaren jövőre egyesítik erejüket és immár Arrow McLaren Racing SP néven vágnak neki a teljes szezonnak.

A nagy összeborulás egyúttal azt is jelenti, hogy a csapat kénytelen volt kihátrálni a Hondával érvényben lévő szerződéséből és átállni a Chevrolet térfelére.

A hír napvilágra kerülését követően mindenki arról kezdett spekulálni, hogy vajon mi lesz így a sorsa a bajnokság  egyik legnépszerűbb versenyzőjének, James Hinchcliffe-nek.

A 32 éves pilóta 2020-ra is érvényes kontraktussal bír Schmditékkel, a szituációt azonban megnehezítette, hogy egyúttal a Hondával is komoly kapcsolatot ápol, aminek értelmében nem csak a márka kanadai leányvállalata az egyik személyes szponzora, de ő a japán gyökerű gyártó észak-amerikai reklámarca/szóvivője is.

   

>>> A McLaren beszáll az IndyCarba – Egy kétélű fegyver

  

Az amerikai sajtóban egyre több spekuláció született arról, hogy Hinchcliffe vajon melyik másik alakulatnál folytathatja pályafutását, a pilóta erre reagálva a közösségi médiában kiadta saját közleményét.

Ebből kiderült, hogy Hinch a jelek szerint 2020-ban is maradna jelenlegi helyén, a Hondával való, még akkor is, ha annak a Hondával való, személyes kapcsolata látná a kárát.

„Mindannyiunk számára izgalmas nap ez az Arrow McLaren SP-nél, mindez a kemény, belefektetett munkánk csúcspontját képezi. A motorsport iránti szerelmem azokon a hétvégéken kezdődött, amikor F1-es futamokat néztem az apámmal, ezeknek pedig a McLaren hatalmas részét képezte. Azzal, hogy ilyen nagy névnek vezethetek egy álmom vált valóra.

Köszönettel tartozom az Arrow-nak, a Petro-Canada Lubricants-nak és minden egyes partnerünknek, akiknek segítségével ebbe a helyzetbe kerülhettünk.

Ugyanakkor sajnálatos, hogy mit jelent mindez a Hondával való kapcsolatunkra nézve. Ők is egy olyan vállalat, akik rengeteget tettek értem. Amikor az idő megfelelő lesz rá, át kell beszélnünk, hogy mit is jelent mindez az én partnerségemre velük és a Honda Canadával. A mostani, izgalmas hír miatt azonban ez egyelőre másodlagos. Már korábban is dolgoztam együtt a General Motors-szal és alig várom, hogy felélesszük ezt a kapcsolatot 2020-ban.”

Mindehhez azonban érdemes hozzátenni, hogy egyelőre a csapat részéről senki nem erősítette Hinchcliffe maradását. Sőt, mi több, Sam Schmidt egyenesen úgy fogalmazott, hogy szeretnék megtartani a kanadait, a Hondával lévő megállapodására viszont nincs ráhatásuk.

A szakember saját elmondása szerint reméli, hogy hamarosan hivatalosan megnevezheti a gárda versenyzői felállását. Egyelőre azonban még semmi sem tekinthető biztosnak.

 

 

 kép: IndyCar