Négy hónap óta először szerzett pole-t Will Power


A Team Penske ausztrál versenyzője kezdheti meg az élről a széria Mid-Ohió-i viadalát. 

Will Power a kvalifkikáció utolsó, a legjobb hat autó részvételével lezajlott Fast 6 szegmensben sikeresen összerakott egy 1 perc 5.1569 másodperces gyors kört, amivel ki is érdemelte a Honda Indy 200 névre hallgató futam első rajthelyét.

Ezzel a 38 esztendős pilóta IndyCar-karrierje 57. pole-ját ünnepelhette, ebből a harmadikat a Mid-Ohio Sports Car Course 13 kanyarból álló, 2.258 mérföld hosszú roadján.

Az idei évet tekintve ez a siker szintén a harmadik kvalifikációs elsőséget jelenti Power számára, a képet azonban némiképp árnyalja, hogy a másik két pole-pozícióját bő négy hónapja, még a szezon első két, egyaránt márciusban rendezett fordulóján (St. Petersburg, COTA)  produkálta.

A 2014-es bajnoknak, egyben a 2018-as Indianapolis 500 győztesének a versenyeken még ennyire sem jött ki a lépés, amit mi sem példáz jobban, mint, hogy az eddigi tizenkét futamból egyet sem tudott nyerni és dobogós helyezésből is csak három szerepel a neve mellett (két harmadik és egy második pozícióval).

„Az év eddigi része nagyon rossz volt, kiábrándító” – nyilatkozta Power a Mid-Ohió-i kvalifikáció után. „Amikor viszont ilyen kört rakok össze, mint most érzem magamban a tüzet. Eléggé le tud lombozni, ha pocsék eredmények jönnek, úgyhogy most nagyon boldog vagyok emiatt a pole miatt. Jót tesz az önbizalmamnak. Nagyon sajnálom a srácokat a csapatnál idén…. Elkövettem néhány hülye hibát és Torontóban sem remekeltem… jó valamit visszaadni a fiúknak azokért az erőfeszítésekért cserébe, amit eddig ők már belefektettek.”

Power az Andretti Autosporttal frissen szerződést hosszabbított Alexander Rossival – aki tavaly a pole-ból indulva tudott nyerni ezen a pályán – osztozik az első soron.

A harmadik pozícióból a bajnoki pontversenyt Rossi előtt két ponttal vezető Josef Newgarden indulhat a Team Penske képviseletében, míg a Fast 6 negyedik legjobb idejét a Kapitány alakulatának maradék egyharmada, azaz Simon Pagenaud produkálta.

Az időmérő legjobb újonca a Chip Ganassi Racinget szolgáló Felix Rosenqvist lett, aki a hatodik helyről várhatja a rajtot jelző zöld zászlót, közvetlenül az ötödikként végzett Sébastien Bourdais (Dale Coyne Racing with Vasser-Sullivan) mellől.

Ha pedig már Ganassiék, az ötszörös bajnok Scott Dixonnak nem sikerült beverekednie magát a Fast 6-be és be kellett érnie a nyolcadik startpozícióval.

A Mid-Ohió-i időmérő végeredménye egy aspektusból nézve tökéletesen lemásolta a múlt heti, iowai verseny rajtrácsát.

A rövidoválon lebonyolított kvalifikáció első tizenkét helyén ugyanis szintén csak a három Team Penske gép képviselte a Chevrolet márkát.

Iowában a csokornyakkendősök „Penske-n kívüli” legjobbja Tony Kanaan (AJ Foyt Racing) volt, most pedig ezt Spencer Pigot (Ed Carpenter Racing) mondhatta el magáról.

A Honda Indy 200 magyar idő szerint vasárnap, kb. 21:50-kor kapja meg a zöld zászlót.

 

midokvlai.png