Megvan, hogy hová tűnt az IndyCarból az Indy 500 meglepetés-újonca 


Ha valaki álmatlan éjszakáin azon töprengett volna, hogy hová lett az IndyCar mezőnyéből a DragonSpeed, akkor annak most megérkezett a válasz. 

A sportautózás világából ismert DragonSpeed tavaly decemberben jelentette be hivatalosan, hogy egy hat futamból álló, részidős programot indít az IndyCarban.

A #81 Dallara-Chevy volánja mögött a WEC-ben és az ELMS-ben is a gárdát szolgáló Ben Hanley kapott lehetőséget.
Az open-wheelben teljesen kezdőnek számító alakulat St. Petersburg utcáin egy tizennyolcadik hellyel debütált, majd a Barber Motorsports Park roadján a huszonegyedikként zárt.

A legnagyobb figyelmet azonban kétségkívül a 103. Indianapolis 500-on vonták magukra.

A DragonSpeedet és vele együtt a szintén ováltapasztalat nélküli Hanleyt sokán már jó előre elkönyvelték, mint azon három nevező egyikét, amelyek nem tudják kivívni a versenyen való indulás jogát.

Erre aztán a 33 éves újonc rendesen rácáfolt, miután már rögtön a kvalifikáció első napján sikeresen beverekedte magát a mezőnybe, megszerezve a 27. rajthelyet.

Az Indy 500-at – amelyet végül műszaki hiba miatt a 31.-ként fejeztek be – követően azonban a DragonSpeed eltűnt az IndyCar vérkeringéséből.

Korábbi tervei szerint a csapat a június végi Road Americán rendezett futamon, majd a július 28-ai Mid-Ohiói fordulón is indult volna, a végleges nevezési listán azonban mégsem bukkant fel a nevük.

Az Elton Julian vezette gárda most, a hivatalos Twitter-profilján végre magyarázatot adott a rejtélyes távolmaradásra.

Az ok pedig prózai: vízumproblémák

„IndyCar-rajongók! Még mindig élünk! Már volt három endurance versenyünk a varázslatos indianapolisi kiruccanásunk óta. Sajnos a csapattagokat és a versenyzőnket érintő vízumgondjaink adódtak, jelenleg is várjuk a megoldást a kormánytól. Ez azonban NEM akadályoz meg bennünket a tervezett visszatérésünkben.”

A DragonSpeed eredeti beosztása szerint még egyetlen verseny lenne hátra nekik idén az IndyCarban, méghozzá a Laguna Secán rendezendő szezonzáró.

 

 

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

 

kép: IndyCar