Az IndyCarban kap tesztlehetőséget Felipe Nasr


A brazil versenyző hamarosan kipróbálhatja az Arrow Schmidt Peterson Motorsports Dallara-Hondáját.

 

Felipe Nasr a tervek szerint július 29-én, hétfőn teheti meg első köreit egy IndyCar gép volánja mögött a Sam Schmidt és Ric Peterson vezette gárda jóvoltából.

A tesztre a széria soron következő versenyének helyszínéül szolgáló Mid-Ohio Sports Car Course 2.258 mérföld hosszú, 13 kanyarból álló vonalvezetésén kerül sor.

„Kipróbálunk versenyzőket” – nyilatkozta a RACER-nek az ASPM ügyvezető igazgatója, Taylor Kiel. „Biztosra akarunk menni, hogy nálunk vannak a legjobb szerelők, mérnökök és mindenki, beleértve a versenyzőket. Felipe pedig már régóta a látókörünkben szerepel.”

A most 26 éves Nasr három Forma-1-ben eltöltött szezont követően 2018-ban igazolt át az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipbe, ahol az Action Express Racing Cadillac DPi színeiben, az amerikai Eric Curran oldalán be is húzta a bajnoki címet a prototípusok között.

„Az IndyCar tesztlehetőséget biztosít arra, hogy felmérhessünk pilótákat” – folytatta Kiel. „Ezt a napot használtuk ki korábban Robert Wickensszel, tavaly Marcus Ericssonnal, idén pedig Felipével. Ennek köszönhetően az eddigieknél több adatot gyűjthetünk, továbbá esélyt ad számunkra arra, hogy megismerjünk valakit, aki talán a jövőben passzolhat az autóba.”

Az ASPM 5-ös számú autóját vezető James Hinchcliffe helye betonbiztos, a csapat másik gépének jövő évi gazdája azonban még nincs eldöntve.

A 7-essel fémjelzett Dallara-Hondát idén az újonc Marcus Ericsson vezeti – aki mellesleg 2015-ben és 2016-ban Nasr csapattársa volt a Saubernél –, a 2020-as szezonra azonban egyelőre még nem rendelkezik szerződéssel.

Nasrt már 2017 végén, az F1-ből való távozásakor is hírbe hozták az IndyCarral. Akkor honfitársa és jó barátja, Helio Castroneves invitálta meg a bajnokság Watkins Glen-i futamára, egyúttal pedig számos fontos embernek is bemutatta a paddockban.

Bár a pletykák szerint több csapattal is tárgyalásban állt, tesztlehetőség azonban akkor még egyikből nem materializálódott.

 

 

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

kép: IMSA