Megint kórházba került Robert Wickens


Pár napja még egy átalakított autóval körözött az IndyCar torontói versenye előtt, egy makacs fertőzés miatt azonban most újra műtőasztalra kényszerült.

Robert Wickens egy hónappal ezelőtt számolt be a közösségi médiában arról, hogy egy be nem tervezett, a jobb bokáját érintő operáción esett át. A beavatkozást követően a 30 esztendős kanadai két héten át tartó, intravénás antibiotikum-kúrát kapott, amit követően úgy tűnt, sikerült gátat szabni a fertőzésnek.

Az IndyCar tavaly augusztusi, poconói versenyén történt balesete következtében lebénult Wickens a széria július 14-ei, torontói futama előtt már pályára is hajthatott egy kézi vezérlésűvé átalakított Acura NSX volánja mögött. A tiszteletkörét hatalmas ováció kísérte a honfitárs nézőközönség részéről, a szurkolókénál pedig csak Robert és az anyósülésen helyet foglalt menyasszonya, Karli Woods meghatottsága volt nagyobb. Az autóból kiszállva Wickens nem is mulasztota el újfent leszögezni, hogy egy napon mindenképpen vissza fog térni versenyzői minőségben is.

>>>> Egy csapattag elkísérte a kórházba, hogy ne egyedül haljon meg

 

Az élet azonban újabb próbatételt tartogatott a számára és nem sokkal a torontói köre után már újfent a kórházi ágyról volt kénytelen frissíteni az Instagram-profilját.

„A gerincvelő-sérülés hullámvasútszerű. Egyik nap még egy kézi vezérlésű NSX-et vezetek, másnap pedig már műtétre készülök elő. Az élet annyira kiszámíthatatlan! Most lesz egy operációm, aminek során fémelemeket távolítanak el a lábamból. A néhány héttel ezelőtti fertőzés még mindig fennáll, ezért mindent ki kell venni annak érdekében, hogy megelőzzük további infekciók kialakulását. Újabb tájékoztatást fogok adni, amint javulni kezdek. Ne tekintsétek ezt a napot magától értetődőnek, legyen elképesztő napotok és csináljatok valamit, ami boldoggá tesz benneteket!” 

Néhány órával később, ígéretéhez híven Wickens újra bejelentkezett az Instagramján és boldogan tudatta, hogy az operáció sikeres volt.

„Minden rendben. A műtét komplikációk nélkül zajlott le. Az egyik fémdarabnál (sok van) fertőzött volt egy csavar. A bal lábamból minden elemet kivettek. Most egy hat héten át tartó antibiotikumos infúzió  kúrát kezdek, hogy a csont biztosan mentes legyen a fertőzéstől és visszatérhessünk a teljes rehabilitációs programomhoz. Köszönöm szépen az üzeneteket!”

Őszintén drukkolunk azért, hogy innentől fogva már semmilyen visszalépés ne hátráltassa a felépülési folyamatát.

  

 

 

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

kép: IndyCar