Alonso csak versenyképes autóval térne vissza Indybe


A spanyol pilóta visszatérne a legendás viadalra, egy teljes IndyCar-szezon azonban már nem szerepel a tervei között.

 

Finoman szólva sem a várakozásainak megfelelően alakult Fernando Alonso számára az idei Indianapolis 500. A futamra immár önálló csapatként nevezett McLaren Racing vicckönyvekbe illő programot prezentált, ami végül odáig vezetett, hogy a 37 éves klasszis nem is tudta kvalifikálni a 66-os számú Dallara-Chevyt a legendás viadalra.

A fiaskó azonban nem vette el a kedvét az 500-tól a Tripla Korona utolsó pillérére hajtó Alonsónak, azt azonban egyelőre nem tudja, hogy már jövőre nekivág-e ismét a Május Hónapnak.

„Mindenekelőtt látnom kell, hogy milyen lehetőségek kínálkoznak” – nyilatkozta a kétszeres F1-es világbajnok a Soy Motornak. „Nem tudom egyelőre, hogy ha visszatérek azt a McLarennel fogom-e megtenni. Ha újra megpróbálkozom Indyvel, akkor előtte meg kell vizsgálnom a rendelkezésre álló opciókat és kiválasztani közülük a legversenyképesebbet.”

Alonso azonban leszögezte, egy egész IndyCar-szezont már nem vállalna be.

„Egy teljes idény túlságosan is sok elkötelezettséggel jár. Ha bevállalod, akkor a bajnoki címért akarsz küzdeni, nem pedig csak turistáskodni. Az, hogy a titulusért harcolhass nagyon nagy felkészüléssel jár, rengeteg időt kell tölteni a szimulátorban, megismerni egy csomó új pályát és hasonlók. Ez túl sok.”

 

 

További érdekességekért, hírekért, információkért az amerikai autósport világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát is:

kép: IndyCar