Az utolsó pillanatban mégis lett főszponzora a Juncos Racingnek


A kemény munka és alázat kifizetődő lett a McLarent a 103. Indy 500 mezőnyéből kiejtő kiscsapat számára.

Az idei Indianapolis 500 egyik eddigi legnagyobb sikersztoriját prezentáló csapatnak szinte az utolsó pillanatban, de sikerült szponzort találnia a versenyre.

Az indianapolisi székhelyű, e-mail elemzésekkel foglalkozó 250ok vezérigazgatóját, Greg Kraiost lenyűgözte az a heroikus küzdelem, amelyet a Ricardo Juncos tulajdonában lévő csapat mutatott az elmúlt másfél hét során.

Ennek köszönhetően örömmel csatlakoztak a JR-hez, hogy a Kyle Kaiser által vezetett #32 Dallara-Chevy főszponzorai legyenek a most vasárnap esedékes viadalon.

„Miután hallottam Ricardo történetét és megtudtam, hogy szponzorra van szükségük azonnal éltem a lehetőséggel” – mondta Kraios, aki egy középosztálybeli családból indulva önerőből küzdötte fel magát. „Személyes hívásnak tekintettem, hogy támogassam az ő keményen dolgozó, az esélyeket meghazudtoló csapatát.”

A gárda továbbá azt is bejelentette, hogy korábbi szponzoraik, a Global Medical Response (GMR) és az NFP kiterjesztik szerepvállalásukat az Indy 500-ra.

Mint emlékszünk, a Juncos közvetlenül az edzések megkezdése előtt vesztette el két kiemelt támogatóját is, aminek révén a gyakorlásokon hófehér – a gárda által csak Fehér Nyúlnak nevezett – géppel rótták a köröket. A csapat ennek ellenére kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amit jól példáz, hogy Kaiser végig képes volt jó tempót kipréselni a 32-es autóból. A pénteki napon azonban újabb csapás érte őket, miután a fiatal amerikai falnak vágta az első számú gépet.

Juncosék viszont nem estek kétségbe és az IMSA-ban, valamint az Indy Pro 2000 bajnokságban szereplő csapataik szerelőivel kiegészülve már szombat reggelre elkészültek az egyébként eredetileg roadra beállított tartalékautóval (ami a baleset idején ráadásul még az IMS-en sem volt).

A kvalifikáció első napján Kaisernek még nem sikerült kivívnia a jogot a mezőnybe jutásra, a másnapi Last Row Shootouton viszont már ő szolgáltatta a Május Hónap eddigi legnagyobb szenzációját és a 33. rajthelyet megszerezve kiütötte a mezőnyből Fernando Alonsót, vele együtt pedig a minden idők talán legamatőrebb Indy-programát összehozott McLaren Racinget.

 

 

További érdekességekért, hírekért, információkért az amerikai autósport világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát is:

kép: IndyCar