A McLaren egy már létező IndyCar csapat felvásárlását fontolgatja?


A hírek szerint a wokingi gárda már a széria szinte összes alakulatát megkörnyékezte.

A 66-os Dallara-Chevy elején jól látható az Arrow logója

 

A 103. Indianapolis 500-ra immár önálló gárdaként visszatérő McLaren Racing vezetője, Zak Brown az elmúlt hónapok folyamán számtalanszor lenyilatkozta, hogy komolyan vizsgálják egy majdani, teljes szezonos IndyCar szereplés lehetőségét.

A programot a csapat saját bevallása szerint szintén teljesen saját erőforrásokból szeretné tető alá hozni, a legfrissebb hírek szerint azonban ez csak az egyik alternatívát képezi.

Az Arrow Schmidt Peterson Motorsports alapító/társtulajdonosa, Sam Schmidt szerint ugyanis Brownék a szériában szereplő szinte összes gárdát megkörnyékezték egy esetleges partnerség, vagy akár teljes felvásárlás kapcsán, beleértve az övét is.

Schmidt azonban igyekezett leszögezni, hogy az ASPM nem eladó.

„Ric Peterson és én végre kilábaltunk a nehézségekből. Leszegett fejjel dolgozunk, jó programunk van egy öt évre szóló szerződéssel az Arrow-val. Nézzék, én tudom, hogy ez az egész dolog honnan jött, egy korábbi alkalmazottól. Tavaly júniusból egészen decemberig a McLaren mindenkivel beszélt a paddockban egy sima partnerségtől kezdve a tulajdonon át mindenféléről. Ha lett volna megállapdoás [az ASPM-mel], akkor már valószínűleg most májusban is velünk lennének. De nincsenek. Önálló csapatként vannak a pályán és megvásároltak minden szükséges felszerelést.”

Az Indy Star állítása szerint az utóbbi hetekben egyre többen suttogtak az IndyCar paddockjában az ASPM McLaren általi felvásárlásáról. A pletykák alatt pedig csak még tovább szította a tüzet, hogy néhány nappal ezelőtt hivatalosan bejelentették az Arrow érkezését a wokingiak térfelére is.

A Schmidtéknél idéntől névadó szponzorként jegyzett technológiai vállalat a McLaren Forma-1-es projektjében lesz érdekelt, emellett viszont az Indy 500-on Fernando Alonso által vezetendő 66-os Dallara-Chevyn is megjelennek.

Az pedig már csak extra adalék, hogy az ASPM elnöke, Jon Flock korábban a Zak Brown által alapított Just Marketingnél látott el vezető pozíciót, a két szakember közti jó kapcsolat pedig azóta is töretlennek számít.

Schmidt – aki egyébként maga nyújtott segítséget a McLaren és az Arrow közti partnerség létrejöttéhez – szerint azonban ez semmit sem jelent.

„Üzleteltünk a McLaren Automotive-val és összehoztunk egy megállapodást az F1-es csapattal. Ennyire messzire mentünk el, szó szerint. Örömmel tölt el bennünket a dolgok alakulása.”

Az Indy Star meg szerette volna szólaltatni az ügyben a McLarent is, a csapat azonban sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta a híreket.

 

 

 

További érdekességekért, hírekért, információkért az amerikai autósport világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát is:

kép: IndyCar