Máris nagy bajba került az Indy 500 egyik csapata


Egy nappal az Indy 500 edzéssorozatának kezdete előtt jelentette be a Juncos Racing két kiemelt szponzorának elvesztését. 

Kyle Kaiser 2018-ban, újoncként a 17. helyre kvalifikálta a Juncos Racing autóját az Indy 500-ra és végül a 29.-ként zárt

 

A Ricardo Juncos tulajdonában lévő gárda a múlt hét folyamán erősítette meg hivatalosan nevezését a 103. Indianapolis 500-ra.

A 32-es számmal jelölt Dallara-Chevy versenyzőjeként a 2018-as évhez hasonlóan ezúttal is Kyle Kaisert nevezték meg, aki egyébiránt idén már a márciusi, COTA-n rendezett IndyCar Classicon is pályára vihette a szóban forgó gépet.

A csapat elsődleges prioritását azonban a szezon koronaékszerének számító Indy 500 képezi, amelynek financiális hátterét lényegében az utolsó utáni pillanatban sikerült lefixálniuk.

Az örömük azonban nem tartott sokáig.

A Juncos Racing május 13-án, tehát egy nappal a legendás viadal edzéssorozatának kezdete előtt valódi katasztrófával volt kénytelen szembesülni, miután hirtelenjében két fontos támogatójuk is kihátrált a projektből.

A kilátástalanná vált helyzet ellenére a csapat igyekszik optimista maradni és remélik, hogy a történtek ellenére végig tudják csinálni a Május Hónapot.

„Sajnos két, eddig biztosnak tűnt fontos szponzorunkat is elvesztettük” – ismerte el Ricardo Juncos a RACER-nek Indianapolisban. „Ugyanakkor itt vagyunk, az autó készen áll, ahogyan Kyle és a csapat is.”

A 32-es gép már a pályán van, a helyszíni beszámolók alapján azonban teljes egészében hófehér, mindössze az IndyCar abroncsszállítójának, a Firestone-nak, a kasznigyártó Dallarának, valamint a motorpartner Chevy-nek logóját magán viselve.

„Az autó fehér, mi viszont nem fogjuk elveszíteni a motivációnkat, hajtunk előre” – folytatta Juncos. „Soha nem tudhatjuk mi lesz, ugye értik?”

A csapat abban reménykedik, hogy akár még a verseny előtt is összejöhet valami számukra. Juncos igyekszik optimista maradni és leszögezte, hogy jelen állás szerint minden az előzetes tervek szerint zajlik az edzéseket és a kvalifikációt tekintve.

Emellett pedig arról is biztosított mindenki, hogy az anyagi problémák miatti nyomás teljes mértékben őt érinti és nem fogja hagyni, hogy az emiatti aggodalmak megzavarják a csapat pályán való munkáját.

„Elkötelezettek vagyunk és száz százalékosan a teljesítményre fókuszáunk. Hiszünk magunkban, abban, hogy jó csapat vagyunk egy jó pilótával. Egy kicsivel kell jobban csinálnunk, mint tavaly és rendben leszünk. A versenyzés világában bármi megtörténhet, akár még az is, hogy nem jutunk be a mezőnybe, mint láttuk azt az elmúlt évben jó pilóták esetében. Senkinek sincs biztos jegye idén a versenyre, a tavalyihoz képest pedig eggyel több autó is nevez. Tudjuk, mennyire nehéz lesz. „

További érdekességekért, hírekért, információkért az amerikai autósport világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát is:

USAracing

kép: IndyCar