Újabb közös versenyhétvégét kap jövőre a NASCAR és az IndyCar

Mozgalmasnak ígérkezik augusztus utolsó előtti hétvégéje a Gateway Motorsports Parkban. 

A múlt hét folyamán jelentették be a NASCAR királykategóriájának, a Cupnak 2020-as, a benne foglalt változtatások miatt radikálisnak bélyegzett naptárát.

A legmagasabban jegyzett széria menetrendjének leleplezése után néhány nappal az amerikai stock-car szervezet nemzeti másod- (Xfinity Series) és harmadosztályának (Gander Outdoors Truck Series) jövő évi versenybeosztásáról is lehullt a lepel.

Az egyik legérdekesebb részt kétségkívül utóbbi bajnokság jövő évi beosztásának Gateway Motorsports Parkban rendezett fordulója szolgáltatja.

Az Illinois állambeli Madisonban fekvő pálya ugyanis egy nappal a hivatalos naptárbejelentés után azt is elárulta, hogy az augusztus 21-én, pénteken rendezendő Truck-futam az NTT IndyCar Series versenyhétvégéjének keretein belül zajlik majd le.

“A Cup, az Xfinity Series és a Gander Outdoors naptárait számos változás érinti” – nyilatkozta Chris Blair, a GMP alelnöke. “Nagyra értékeljük az IndyCar és a NASCAR közti együttműködést, ami lehetővé teszi számunkra, hogy egy nagyszerű hétvégét bonyolíthassunk le. A rajongóink két akciódús napot kapnak, mi pedig tovább dolgozunk annak érdekében, hogy még szórakoztatóbb élményt nyújtsunk nekik a pályán, valamint azon kívül is.”

truck.jpg

A hétvége első, tehát pénteki napján borítékolhatóan nem fog megállni az élet az 1.25 mérföldes oválon, hiszen az IndyCar edzései és kvalifikációja mellett a Trucks gyakorlására, időmérőjére, majd este, villanyfényben magára a versenyre is sor kerül.

A fő eseményt, vagyis az IndyCar futamát az elmúlt években megszokottakhoz hasonlóan szombaton rendezik.

Mindemellett a pálya azzal kapcsolatban is tárgyalásokat folytat, hogy az Indy Lights és az Indy Pro 2000 sorozatok, valamint a méltán népszerű Vintage Indy Registry’s Icons of Open Wheel történelmi gépei is újból a pályára hajtsanak.

A NASCAR Truck és az IndyCar jelenleg csak egyetlen pályán, a Texas Motor Speedwayen osztozik.

Az elmúlt hónapokban számos találgatás látott napvilágot annak kapcsán is, hogy a közeljövőben akár egy NASCAR Cup – IndyCar duplaforduló is létrejöhet.

Az amerikai autósport két legmagasabban jegyzett bajnokságának részvételével rendezendő közös hétvége legnagyobb támogatója a hírek szerint nem más, mint a futamaikat egyaránt közvetítő NBC.

A televíziótársaság szeretné a médiajogokat a lehető legjobban kimaxolni, egy ilyen közös projekt pedig rendkívül eladható, emellett pedig költséghatékony is lenne számukra.

A Sports Business Journal értesülései szerint sor is került már néhány megbeszélésre a két kategória tisztviselői között, de ezek egyelőre megrekedtek elméleti szinten.

A mindig jól értesült SBJ bennfentes forrásaira hivatkozva azt is hozzátette, hogy az IndyCar illetékesei továbbra is nyitottak egy majdani együttműködésre és még abban is benne lennének, hogy pénteken, vagy szombaton rendezzék a saját versenyüket, egy nappal a NASCAR Cup előtt.

Ez utóbbi megoldás lehetősége nem nyerte el az IndyCar-rajongók egy részének tetszését, mondván a széria ezzel akarva-akaratlanul is azt a látszatot keltené, mintha csak a Cup betétkategóriája lenne.

 

 

képek: IndyCar, NASCAR Media

 

 

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy