Vesetranszplantáción esett át Roger Penske


A két évvel ezelőtti beavatkozást egészen mostanáig titokban tartották. 

2017. szeptember 17-én, a csapatújonc Josef Newgarden megszerezte a Team Penske 15. bajnoki címét az amerikai open-wheel szakág csúcsán. A csapat, ezzel együtt pedig a nashville-i pilóta rajongói egy emberként ünnepelték az újabb hatalmas sikert, arról azonban fogalmuk sem volt, hogy a Penske-birodalom alapítójára, Roger Penske-re élete addigi legnagyobb kihívása várt.

A legendás üzletember ugyanis a sonomai szezonzáró után néhány nappal, teljes titoktartás mellett veseátültetésen esett át, a donor pedig nem más volt, mint fia, egyben a Penske Motor Group vezérigazgatója, Gregory Penske.

A két évvel ezelőtt történtekről a Kapitány most pénteken, az IndyCar 2019-es szezonnyitójának helyszínéül szolgáló St. Petersburgben rántotta le a leplet.

A csapat által tartott egyik sajtótájékoztatón szóba került a Team Penske elnökén, Tim Cindricen nemrég végrehajtott csípőprotézis műtét, aminek kapcsán a szakember elmondta, hogy az operáció után alig négy órával az orvosok már arra utasították, hogy járókerettel sétáljon.

A beavatkozásra a minnesotai Rochesterben lévő Mayo Klinikán került sor, és mint kiderült, ugyanitt kapta meg új veséjét Roger Penske is, aki szintén csak méltatni tudta az intézményt.

„Az én transzplantációmat követően már a nap végén arra kértek az orvosok, hogy álljak fel és sétáljak el az ablakig” – beszélt először a nyilvánosság előtt műtétjéről a legenda. „Másnap már átmentem a fiam szobájába is. Folyamatosan mozgásban tartanak. Elképesztő. Az egy nagyon, nagyon jó hely.”

Az átültetés után tíz nappal az akkor 80 esztendős Penske már újra munkába állt, mi több, a versenypályára is elkísérte NASCAR Cup csapatát.

Az őt ért beavatkozásról csak egy maroknyi embernek volt tudomása.

 

 

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

USAracing

kép: Team Penske