Történelmet írt Katherine Legge


A brit pilóta rajt-cél győzelmet aratott a Jaguar I-PACE eTROPHY mexikói futamán, ezzel ő lett az első nő, aki professzionálisan jegyzett elektromos versenysorozatban nyerni tudott. 

Fennállása második versenyét rendezte a Jaguar idén elindított elektromos márkakupája Mexikóvárosban.

A Formula E betétkategóriájaként szereplő viadal végül a Rahal Letterman Lanigan Racing elsöprő sikerével zárult.

A gárda pilótapárosa, Katherine Legge és Bryan Sellers már a kvalifikáción bebiztosították maguknak a rajtrács első sorát, pozíciójukat pedig egészen a futam leintéséig sikerült megőrizniük.

A 25 perces +1 körös verseny során Sellers többször is megpróbálta ugyan támadni a brit hölgyet – igyekeztében pedig még a leggyorsabb kört is összehozta -, de végül egyszer sem járt sikerrel.

Legge a futam során egy pillanatra sem adta ki a kezéből a vezető pozíciót és végül 0.404 másodpercet verve csapattársára magabiztosan nyerte meg a versenyt, egyúttal pedig a bajnoki tabella élére ugrott.

„Az Ad Diriyah-i futam óta vártam, hogy visszapattanjak az autóba” – nyilatkozta boldogan a 38 éves pilóta, aki ezt megelőzően utoljára az IMSA WeatherTech Championship tavaly szeptemberi, Laguna Secán rendezett versenyén pezsgőzhetett a GTD-kategória dobogójának tetején. „Az, hogy itt, Mexikóban a dobogón zártunk egyszerűen elképesztő, egyben a bizonyítéka annak a kemény munkának, amit a csapat az autóba fektetett ezen a héten. Nagyon sokat tanultunk az első forduló óta és ez igazán kifizetődő lett. Remélem ezt a lendületet tovább tudjuk vinni Hong Kongra és a szezon hátralévő részére.” 

A Legge és Sellers által hozott kettős győzelem révén Bobby Rahalék három héten belül már a második sikerüket ünnepelhették.

A január végén rendezett daytonai Rolex 24-en a BMW-vel kiegészült csapat a GTLM kategóriában győzedelmeskedett Connor De Phillippivel, Philipp Enggel, Colton Hertával és Augusto Farfusszal a volán mögött.

A mexikói verseny harmadik pozíciójában a Jaguar Brazil Racingnek vezető Sérgio Jimenez végzett, letaszítva a dobogóról csapattását, Caca Buenót.

A decemberi, szaúd-arábiai futam győztesének, Simon Evansnek napja már az első körben megpecsételődött, miután a középmezőnyben kialakult kavarodás közepette kénytelen volt letérni a pályáról.

Az incidens miatt az új-zélandi csak a hatodik helyen zárt.

A pro-am kategória legjobbja a szaúdi Bandar Alesayi lett, aki egyébként az összetett ötödik pozíciójában ért célba.

Az IndyCar nevelősorozataiból ismert, manapság a sportautózás világában próbálkozó Stefan Rzadzinski a tizenegyedik lett.

A Jaguar I-PACE eTROPHY következő versenyére március 10-én, a Formula E Hong Kong ePrix-jének keretein belül kerül sor.

 

 

 

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

USAracing

 

kép: RLL Racing