Colton Herta a második tesztnapot is behúzta a COTA-n


Egyedül Alexander Rossi tudta megakadályozni a 18 éves újoncot abban, hogy ne sajátítsa ki a komplett tesztsorozatot. 

Colton Herta az IndyCar texasi Austinban rendezett kollektív tesztjének első, azaz keddi napjának mindkét etapját behúzva magabiztosan zárt a tabella élén.

A hét elején meglehetősen negatív sajtót kapott Harding Steinbrenner Racing #88 Dallara-Hondáját vezető amerikai remek formáját szerdára is átmentette és a délelőtti körözésen ismét csak ő bizonyult a leggyorsabbnak

Az ebédidőt követően a huszonöt autót számláló mezőny többsége már hosszabb stinteket is bevállalt a 3.4 mérföld hosszú, 20 kanyarból álló roadon. Egy dolog azonban továbbra sem változott, méghozzá Herta neve az eredménylista élén.

Egészen az utolsó percekig úgy tűnt, a tinédzser pilóta száz százalékos teljesítményt nyújtva a teszt negyedik, délutáni felvonását is behúzza. Az utolsó előtti pillanatban azonban érkezett Alexander Rossi és 1:46.8535-tel letaszította őt a trónról.

Ennek ellenére a nap legjobb köre a délelőtt összehozott 1:46.6401 révén Hertáé maradt, ahogyan a teszt kombinált csúcsideje is a kedden megfutott 1:46.6258-as idejének köszönhetően.

„Ez a pálya nagyon passzol a vezetési stílusomhoz” – nyilatkozta az amerikai. „A csapat nagyon keményen dolgozott azért, hogy az autó olyan jó legyen, amennyire kell. Nyilvánvalóan nagy előrelépést értek el a tél folyamán a tavalyi évhez viszonyítva és ezt látható is.”

A délutáni körözés harmadik helyét az Andrettiék #28 Dallara-Hondáját vezető Ryan Hunter-Reay szerezte meg a Chip Ganassi Racing újonca, Felix Rosenqvist és az RLL Racing veteránja, Graham Rahal előtt.

A regnáló bajnok Scott Dixon a hatodikként fejezte be a tesztsorozat utolsó, negyedik felvonását a Chip Ganassi Racing 9-es gépével, míg a Team Penske legjobbját Simon Pagenaud produkálta, aki a hetedikként zárt.

A legjobb tíz további sorrendjét James Hinchcliffe (Arrow Schmidt Peterson), Santino Ferrucci (Dale Coyne Racing) és Josef Newgarden (Team Penske) alkotta.

A viszonylag nyugodtabb első nappal ellentétben szerdán már jóval többször előkerült a piros zászló.

Sikerült megpördülnie többek közt Dixonnak, ahogyan Hinchcliffe, Power, az Ed Carpenter Racinget szolgáló Spencer Pigot, a Juncos Racingnek vezető Kyle Kaiser és a Meyer Shank Racinges Jack Harvey is bemutatott egy-egy látványosabb kicsúszást.

Marcus Ericssonnak azonban velük ellentétben már sikerült a javasoltnál közelebbi kapcsolatot is létesítenie a 2-es kanyarban lévő fallal, de szerencsére komolyabb következménye nem lett a kis liezonnak.

A tesztsorozatot azonban kétségkívül Tony Kanaan fejezte be a legkeserűbb szájízzel. Az AJ Foyt Racing 44 éves pilótája mindkét nap műszaki problémákkal küszködött, amiknek köszönhetően összesen csak 55 kört tudott megtenni.

A mezőny legközelebb már éles versenyhétvége keretein belül, március 22-24-én látogat el újra a COTA-ra, ahol első alkalommal bonyolítják le az IndyCar Classic névre keresztelt futamot.

 

Alább a tesz szerda délutáni tabellája, majd utána a két nap alatt teljesített négy etap összesített végeredménye látható.

cota3.png

cota44.png

 

 

képek: IndyCar