Vadonatúj névadó szponzora lett az Indy 500-nak


A Gainbridge nem csak a legendás verseny főtámogatója, de az IndyCar és az Indianapolis Motor Speedway hivatalos járadék- és biztosítási partnere is lesz. 

Bár az Indy 500 történelme több, mint egy évszázadot ölel fel, az első névadó szponzor megjelenésére mégis egészen 2016-ig várni kellett.

Mindaddig az Indianapolis 500 egyszerűen Indianapolis 500 volt, így simán, minden kiegészítés nélkül.

A legendás viadal 100. felvonásának évében azonban a motorolajat gyártó és forgalmazó D.A. Lubricants’ PennGrade1-nal kötött szerződés révén a hivatalos elnevezés Indianapolis 500 presented by PennGrade Motor Oilra változott, ezzel mondhatni egy új korszakot kezdve.

A céggel való megállapodás három esztendőre szólt, hosszabbításra viszont már nem került sor.

Az IndyCart és az IMS-t tulajdonló Hulman & Co. végül január 31-én hivatalosan bejelentette, hogy a PenGrade helyét idéntől a Gainbridge veszi át.

A nemrég létrehozott, online pénzügyi szolgáltatásokban utazó vállalat annak a Group1001 cégcsoportnak a tagja, amely 2018 óta játszik aktív szerepet az Andretti Autosport #26 Dallara-Hondáját vezető Zach Veach versenyeztetésében.

Jelen megállapodásnak is köszönhetően a fiatal amerikai autója mostantól már a Gainbridge saját logóját fogja magán viselni.

Nem ez az első eset, hogy úgymond „házon belülről” választanak kiemelt támogatót; gondoljunk csak az IndyCar nemrég megnevezett új névadó szponzorára, az NTT Datára, akik már évek óta fontos kapcsolatot ápolnak a Chip Ganassi Racinggel.

A Gainbridge nem csak az Indy 500 mögé áll, de magának a szériának, valamint az IMS-nek is járadék- és biztosítási partnerei lesz.

A szerződés a hírek szerint négy évre szól, az anyagiakat érintő részleteket azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A 103. Indianapolis 500 presented by Gainbridge május 26-án kapja meg a zöld zászlót.

 

 

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

USAracing