Vadonatúj névadó szponzora lett az Indy 500-nak


A Gainbridge nem csak a legendás verseny főtámogatója, de az IndyCar és az Indianapolis Motor Speedway hivatalos járadék- és biztosítási partnere is lesz. 

Bár az Indy 500 történelme több, mint egy évszázadot ölel fel, az első névadó szponzor megjelenésére mégis egészen 2016-ig várni kellett.

Mindaddig az Indianapolis 500 egyszerűen Indianapolis 500 volt, így simán, minden kiegészítés nélkül.

A legendás viadal 100. felvonásának évében azonban a motorolajat gyártó és forgalmazó D.A. Lubricants’ PennGrade1-nal kötött szerződés révén a hivatalos elnevezés Indianapolis 500 presented by PennGrade Motor Oilra változott, ezzel mondhatni egy új korszakot kezdve.A céggel való megállapodás három esztendőre szólt, hosszabbításra viszont már nem került sor.

Az IndyCart és az IMS-t tulajdonló Hulman & Co. végül január 31-én hivatalosan bejelentette, hogy a PenGrade helyét idéntől a Gainbridge veszi át.

A nemrég létrehozott, online pénzügyi szolgáltatásokban utazó vállalat annak a Group1001 cégcsoportnak a tagja, amely 2018 óta játszik aktív szerepet az Andretti Autosport #26 Dallara-Hondáját vezető Zach Veach versenyeztetésében.

Jelen megállapodásnak is köszönhetően a fiatal amerikai autója mostantól már a Gainbridge saját logóját fogja magán viselni.

Nem ez az első eset, hogy úgymond „házon belülről” választanak kiemelt támogatót; gondoljunk csak az IndyCar nemrég megnevezett új névadó szponzorára, az NTT Datára, akik már évek óta fontos kapcsolatot ápolnak a Chip Ganassi Racinggel.A Gainbridge nem csak az Indy 500 mögé áll, de magának a szériának, valamint az IMS-nek is járadék- és biztosítási partnerei lesz.

A szerződés a hírek szerint négy évre szól, az anyagiakat érintő részleteket azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A 103. Indianapolis 500 presented by Gainbridge május 26-án kapja meg a zöld zászlót.

 

 

 

További érdekességekért, információkért, naprakész hírekért az amerikai autóversenyzés világából kövesd az USAracing Facebook-oldalát:

USAracing

 Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy