Végre megvan az IndyCar új főszponzora?


Több, mint egy év bizonytalanság után úgy tűnik, az amerikai open-wheel szakág csúcsbajnoksága megtalálta következő főtámogatóját.

Az IndyCar vezérigazgatója, Mark Miles az elmúlt bő esztendő során keményen dolgozott azért, hogy megtalálja a széria éléről öt év után távozott Verizon utódját.

Az elmúlt időszakban rengeteg pletyka merült fel a potenciális új partner kapcsán, konkrétumokról azonban egyetlen, komolyabban vehető információ sem látott napvilágot.

Most viszont úgy fest, fény gyúlt az alagút végén.

A sportgazdasági témában rendkívül megbízhatónak tekinthető Sports Business Journal ugyanis megszellőztette, hogy az IndyCar előrehaladott tárgyalásokat folytat az NTT Data japán anyavállalatával, a távközlési óriás Nippon Telegraph and Telephone Corporationnel a főszponzorációs szerepvállalás kapcsán.

Azt egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e már véglegesíteni a részleteket, vagy továbbra is csak az egyeztetések fázisában tartanak.

Mindenesetre érdekes megjegyezni, hogy a futamokat idéntől az Államokban kizárólagosan közvetítő NBC legújabb reklámjában már-már gyanúsan sokszor közelítenek rá az NTT Data logójára.

 

Mint ismeretes, az IndyCar főtámogatójaként 2014 óta jegyzett Verizon 2017 őszén jelentette be, hogy nem élnek az újabb ötéves opciós jogukkal és 2018 után már nem vállalják tovább a szponzorációs szerepkört.

A kiszállásuk azonban a Team Penske-vel életben lévő szerződésüket nem érinti.

Az NTT Data, mint a Chip Ganassi Racing kiemelt támogatója már szintén évek óta jelen van az IndyCar vérkeringésében.

Kérdés azonban, hogy ha valóban bevállalják a teljes széria pénzelését, akkor az érinteni fogja-e magát a csapatot.

A CGR-nak az elmúlt héten már szembe kellett néznie egy jelentős szponzorációs válsággal, aminek következtében az idénre tervezett Xfinity Series-programjukat teljes egészében le kellett fújni. A sajnálatos eset előzménye, hogy december végén a NASCAR másodosztályában versenyeztetett autójuk főtámogatójának, a DC Solarnak főhadiszállását, valamint a cég vezetőjének házát is FBI-ügynökök tucatjai rohanták le. Az akció pontos okát hivatalosan nem ismertették.

A DC Solar néhány futam erejéig a királykategóriában, vagyis a Cupban szereplő két, Kyle Larson, valamint Kurt Busch által vezetett Ganassi-gépet is szponzorálta volna.

A csapat tájékoztatása szerint azonban a legmagasabb osztályra vonatkozó programjukra a felmerült problémák nem lesznek semmilyen hatással.