Indianapolisban kezelik tovább Robert Wickenst


A fiatal kanadai versenyző újabb fontos lépést tett a felépülés felé vezető, rögös úton.

A Schmidt Peterson Motorsports hivatalosan tájékoztatása alapján Robert Wickenst csütörtökön átszállították az indianapolisi Metodista Kórházba, ahol újabb, az alsó végtagjait érintő operációk várnak rá.

„Wickens-család és a Schmidt Peterson Motorsports köszönetet szeretne mondani a sebészeknek, az ápolóknak és az LVHN dolgozóinak amiért az elmúlt tizenkét napban gondoskodtak Robertről” – áll a csapat által kiadott sajtóközleményben.

A 29 éves versenyző az IndyCar augusztus 19-ei, poconói futamán szenvedett brutális balesetet, aminek során többek között eltört mindkét bokája, a jobb karja, összezúzódott a tüdeje és a mellkasi gerincszakasz is sérült.

Az elmúlt alig két hétben Wickens operációk sorozatán esett át, beleértve a bukás után huszonnégy órával végrehajtott gerincműtétet, melynek folyamán titáncsavarokkal és rudakkal rögzítették a sérült területet.

A 102. Indianapolis 500 legjobb újoncának is megválasztott kanadai hat nappal a balesetet követően volt képes először gépi segítség nélkül lélegezni és ezzel párhuzamosan a családjával is kommunikálni kezdett.

Mostanra pedig az állapota elég stabillá vált ahhoz, hogy a pennsylvaniai Allentownban lévő Lehigh Valley Kórházból átszállítsák Indianapolisba.

A legaggasztóbbnak számító gerincvelő-sérüléseiről és azok mértékéről azonban nem nyújtottak további tájékoztatást.

Wickens helyét a #6 Dallara-Honda volánja mögött a kolumbiai Carlos Munoz veszi át a szezon utolsó két – portlandi és sonomai – versenyén.

 

 kép. IndyCar