Fernando Alonso jövő héten már az IndyCarban tesztel


A Forma 1-es karrierjére az idei szezon végén pontot tevő spanyol napokon belül ízelítőt kaphat az univerzális aero kit road/street verziójával felvértezett DW12-ből.

A McLaren hivatalosan megerősítette, hogy Fernando Alonso a jövő hét folyamán tesztelni fogja a széria egyik autóját.

Az eseményre a korábbi híreknek megfelelően szeptember 5-én, a Barber Motorsports Park 2.38 mérföld hosszú, 15 kanyarból álló vonalvezetésén fog sor kerülni, méghozzá az Andretti Autosport gépével.

Alonso annak a Dallara-Hondának a road/street konfigurációjával hajt majd pályára, amelyet az idei Indianapolis 500-on még Carlos Munoz terelgetett. Az autó mögött az a szerelőcsapat teljesít majd szolgálatot, amely a szezon során a Ryan Hunter-Reay 28-as autójáért felel, beleértve a versenymérnök Ray Gosselint is.

Arra azonban előreláthatólag ne számítson senki, hogy a 2017-es Indianapolis 500-at megelőző privát tesztjéhez hasonlóan ezúttal is élőben követheti nyomon a kétszeres világbajnok köreit, a mostani napot ugyanis előreláthatólag a nyilvánosságtól teljesen elzártan tervezik lebonyolítani.

Zak Brown azt viszont újra leszögezte, hogy ez a teszt még semmire sem garancia.

Alonso továbbra sem határozott arról, hogy hol folytatja versenyzői pályafutását, ahogyan a McLaren is adós még a tervezett IndyCar-programját illető végső döntéssel.

Mint ismeretes, a wokingiak első körben egy már meglévő IndyCar-csapat oldalán kívánnának belépni a szériába. Brownék több alakulattal is tárgyaltak, a legvalószínűbb partnerként pedig az Andretti Autosportot tartják számon, akikkel már a tavalyi Indianapolis 500-as projektjüket is véghez vitték.

A legutóbbi hírek szerint a Michael Andretti vezette gárda komolyan fontolgatja, hogy egyesíti erejét az IndyCar egyik kiscsapatával, a Harding Racinggel, aminek révén flottájuk az eddigi négyről akár hat autósra is bővülhet, megteremtve a lehetőségét egy potenciális „junior programnak”, vagy épp a McLarennel való összeborulásnak is.

Érdekesség, hogy Andrettiék nyáron a Mid-Ohio Sports Car Course-ön, valamint egy másik, meg nem nevezett helyszínen is terveztek egy tesztet Alonsóval, de akkor nem sikerült olyan dátumot találni hozzá, ami mindkét félnek megfelelt volna.

 

 

 

kép: IndyCar