HIVATALOS: Carlos Munoz veszi át Robert Wickens helyét az SPM 6-os számú gépében


A Schmidt Peterson Motorsports bejelentette, hogy a kolumbiai versenyző fogja vezetni a gárda #6 Dallara-Hondáját a szezon utolsó két versenyén.

Az IndyCar mezőnye az előttünk álló hétvégén tizenegy év hiátus után először látogat el az oregoni Portland International Racewayre. A viadal – az Indianapolis 500-at leszámítva – az idei szezon legnagyobb mezőnyével, szám szerint huszonöt autóval vág neki a távnak, beleértve az SPM #6 Dallara-Hondáját is, amely egy futam kihagyás után került fel ismét a nevezési listára.

Mint ismeretes, a gárda úgy döntött, a Robert Wickens poconói súlyos balesetét követően mindössze öt nappal, a Gateway Motorsports Parkban rendezett fordulón nem indítja a szóban forgó autót. Ennek oka abban volt keresendő, hogy a jármű a horrorbukás során totálkárossá vált, ezért egy teljesen újat kellett volna építeni. Ha ez nem lett volna elég, a csapat másik gépe, a James Hinchcliffe által vezetett 5-ös Dallara-Honda is csúnyán leamortizálódott, az idő rövidsége pedig nem tette lehetővé, hogy két, pályára alkalmas autót is összerakjanak a szezon utolsó oválfutamára.

A 6-os gép road/street aero kittel felvértezett verziója azonban a Wickens iránti tiszteletből Gatewayen már ki volt állítva, Sam Schmidt pedig akkor azt is elárulta, hogy egzakt azt a konfigurációt kívánják elvinni Portlandre is.

Most pedig az is kiderült, hogy Carlos Munoz pattanhat be a volánja mögé.

Azt követően, hogy tavaly év végén elváltak útjai az A.J. Foyt Racinggel, a 26 éves bogotai idén már nem jutott teljes szezonos szerződéshez és csak az Indianapolis 500-on kapott lehetőséget régi munkaadója, az Andretti Autosport jóvoltából. A viadalt Munoz a hetedikként zárta a szériában idén debütált univerzális aero kit superspeedway-verziójával ellátott Dallara-Hondával, most pedig végre arra is alkalma nyílhat, hogy a road/street változatot is pályára vigye éles körülmények között.

Az egyszeres IndyCar-futamgyőztes (Detroit/2015) szolgálataira Portland mellett a szezonzáró sonomai viadalon is igényt tart az SPM.

„Robert és családja az imáimban vannak és továbbra is fohászkodom a felépüléséért” – idézi a csapat által kiadott hivatalos sajtóközlemény Munozt. „Nagyon hálás vagyok a Schmidt Peterson Motorsportsnak, hogy bizalmat fektettek belém és versenyezhetek a Lucas Oil Hondával a hátralévő két futamon. Várom, hogy keményen nyomhassam a gázt és nagyszerű eredményt hozhassak a csapatnak és Robertnek.”

Wickens állapotával kapcsolatban a legfrissebb információt csapattársa és jó barátja, James Hinchcliffe szolgáltatta, aki a szerdai, portlandi kollektív tesztet megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy honfitársa a körülményekhez képest napról napra jobban van és jelenleg mindenki abban reménykedik, hogy hamarosan már átszállíthatják az indianapolisi kórházba.

 

 

 

kép: IndyCar