Újabb műtéteken esett át Robert Wickens


A versenyző gerincvelőt érintő sérüléseinek mértéke azonban továbbra is ismeretlen.

Magyar idő szerint pénteken délután az IndyCar és a Schmidt Peterson Motorsports friss sajtóközleményt adott ki a múlt vasárnapi, Pocono Racewayen rendezett ABC Supply 500-on súlyos balesetet szenvedett kanadai állapotáról.

A hivatalos tájékoztatás szerint Wickensen a hét második felében újabb, az alsó végtagjain, valamint a jobb karján keletkezett töréseket érintő operációkat hajtottak végre. A pilótát a horrorbukása óta ellátó, pennsylvaniai Allentownban lévő Lehigh Valley Kórházban elvégzett beavatkozások minden esetben komplikációmentesen zajlottak le.

A 29 éves versenyzőt emellett további, alapos vizsgálatok sorozatának vetették alá, hogy megbizonyosodjanak arról, nincsenek egyéb, eddig rejtve maradt sérülései. A tesztek szerencsére negatív eredménnyel zárultak.

Wickens egy nappal a balesetét követően, hétfőn este esett át az első komoly operáción, amelyen a mellkasi gerincszakaszt rögzítették titánrudakkal és csavarokkal.

A legnagyobb aggodalomra számot tartó, gerincvelő-sérüléseinek nagyságát azonban az orvosok azóta sem tudták pontosan felmérni.

A fiatal pilótára a jövőben további, korrekciós műtétek várnak, majd ezt követően sor kerülhet a rehabilitációs programjának megkezdésére.

 

 

Előzmények: 

Sikeres műtéten van túl és stabil Robert Wickens állapota

Gerincműtét vár Robert Wickensre

Súlyosan megsérült Robert Wickens

Alexander Rossi nyerte az IndyCar horrorbalesettel beárnyékolt, poconói futamát

   

kép: IndyCar