Sikeres műtéten van túl és stabil Robert Wickens állapota


Sérüléseinek rövid- és hosszútávú következményeiről azonban egyelőre nem mernek jóslatokba bocsátkozni.

Helyi idő szerint hétfő este került sor a kanadai versenyző műtétjére a pennsylvaniai Lehigh Valley Kórházban, amelynek során stabilizálták a mellkasi gerincszakaszt érintő töréseket.

A komplikációk nélkül lezajlott beavatkozás alatt titán rudakkal és csavarokkal rögzítették az érintett részt, az ehhez társuló, gerincvelő-sérülések súlyosságát azonban az orvosok csak a későbbiek folyamán lesznek képesek megállapítani.

Wickensre előreláthatólag további műtétek várnak, többek között az alsó végtagjain, valamint a jobb alkarján keletkezett törések kapcsán.

Az IndyCar, valamint a Schmidt Peterson Motorsports által kiadott hivatalos sajtóközlemény szerint a versenyző állapota stabil.

Mint ismeretes, a 29 éves pilóta a múlt vasárnap, Pocono Racewayen rendezett ABC Supply 500-on szenvedett súlyos balesetet, miután egy előzési manőver közben autója összerét az Andretti Autosportos Ryan Hunter-Reay gépével. A kontakt következtében Wickens először a pálya melletti SAFER-falra csapódott, majd onnan újabb lendületet kapva letarolta a kerítést.

Az incidens után a versenyzőt mentőhelikopterrel szállították a legközelebbi kórházba, ahol azóta is ápolják.

Robert Wickens az idei IndyCar-szezon sztárújoncának számít; tizennégy futamból tízszer zárt a legjobb tíz között, ebből hétszer a top 5-ben, négyszer pedig a dobogóra is felállhatott – kétszer annak harmadik és kétszer a második fokára.

A fiatal tehetség debütáló versenyét, a St. Petersburg-i szezonnyitót rögtön a pole-ból kezdhette meg és csak egy, az utolsó körben, Alexander Rossival történt ütközés fosztotta meg attól, hogy a győzelmet is bezsebelje.

Első Indy 500-át idén májusban a kilencedikként zárta, aminek köszönhetően őt választották meg a viadal legjobb újoncának is.

 

 

Előzmények:

Gerincműtét vár Robert Wickensre

Súlyosan megsérült Robert Wickens

Alexander Rossi nyerte az IndyCar horrorbalesettel beárnyékolt, poconói futamát

 

 

 kép: IndyCar